Za glasbeni prvenec je letos dobila grammyja za najboljši raperski album. Foto: EPA
Za glasbeni prvenec je letos dobila grammyja za najboljši raperski album. Foto: EPA

Po objavi videoposnetka so jo številni začeli kritizirati, pevka pa je v poznejšem odzivu razložila, da ne glede na to, ali je šlo takrat za slabe odločitve ali ne, je storila tisto, kar je morala, da je lahko preživela. "Nikoli nisem trdila, da sem popolna ali da prihajam iz popolnega sveta."

Videoposnetek naj bi nastal v času, ko je začenjala glasbeno kariero in je bil njen odgovor osebi, ki je trdila, da si ne zasluži uspeha, saj v nobeno stvar nikoli ni vložila nikakršnega dela in truda. "Čisto nič mi ni bilo podarjeno. Nič," je takrat dejala v posnetku in nato pojasnila, da je moške vabila v hotelske sobe, jih omamila in nato oropala.

V odzivu na kritike pa je potem razložila, da je v posnetku govorila o svoji preteklosti, ko je morala narediti, kar je pač morala, da je lahko preživela. "Sem del hiphopovske kulture, kjer lahko govoriš o tem, od kod izhajaš, in o stvareh, ki si jih morda moral narediti narobe, da si lahko prišel tja, kjer si danes."

Dodala je, da svoje preteklosti nikoli ni poveličevala in tovrstnih stvari tudi ne omenja v skladbah, ker nanje ni ponosna. "Tiste odločitve sem sprejela, ker sem imela izjemno omejene možnosti." Ob tem je zatrdila še, da so bili moški, o katerih je govorila v dotičnem videoposnetku, popolnoma pri zavesti, in da je šlo za moške, s katerimi je bila vpletena.

Cardi B je sicer letos postala prva samostojna glasbenica, ki je prejela grammyja za najboljši raperski album, in sicer za prvenec z naslovom Invasion of Privacy.