Chris Martin je zapriseženi monogamist. Foto: EPA
Chris Martin je zapriseženi monogamist. Foto: EPA
Gwyneth Paltrow z Apple
Zakon Gwyneth in Chrisa se zdi zelo trden. Foto: EPA

"Gwyneth je edina ženska, s katero sem bil v resnem razmerju. Ker sem bil pri dekletih precej 'lesen', sem ugotovil, da moram postati rockzvezdnik."

To je dejal britanski pevec , najbolj prepoznavni član zasedbe Coldplay, in nadaljeval: "Morda se vam zdi dejstvo, da sem bil samo z eno žensko v dolgem razmerju, zdi čudaško, a sam ne mislim tako. Pomislite, kako bi na ta podatek gledali pred 200 leti, takrat bi se jim to zdelo povsem normalno. Ali pa v časih Romea in Julije ..."

Priljubljen že, zaželen pa ne
Zvezdnik je tudi priznal, da v mladosti pri dekletih ni imel veliko uspeha, saj je vse prevečkrat padel v past prijateljskega odnosa. "Bil sem tisti fant, ki ga imajo vsi radi, nihče pa noče imeti spolnih odnosov z njim. Sam sebi sem rekel: To ni dobro. Uspeti moram v glasbi in stvari se bodo obrnile." In so se.

Odkrito je spregovoril tudi o "bremenu", da je njegova žena pred njim hodila s hollywoodskim lepotcem Bradom Pittom. "Težko sem se sprijaznil s tem. Mislil sem si: Zaradi njega se moram še posebej izkazati."

Odvisnik od čokolade
Chris, ki ima z ameriško lepotico dva otroka, hčer Apple in sina Mosesa, pa ima kljub zdravemu načinu življenja hudo razvado: čokolada je zanj kot "crack", je dejal. Ne more se odločiti niti, katera tablica je najbolj po njegovem okusu. "Ni pomembno, samo, da je čokolada, ki je kot mamilo - nikoli se ne moreš slabo zadeti."

Ker je ta izjava v britanskih medijih zbudila precej zgražanja, se je Chris popravil in dejal, da se je šalil in da "se ni zavedal, kaj govori". In dodal: "Če bi lahko na samotni otok vzel samo eno stvar, bi izbral tableto, ki bi mi preprečila, da nikoli več ne bi spregovoril neumnosti."