Russell Crowe je v družbi soproge Danielle in sinov Tennysona in Charlesa sprejel svojo zvezdo, 2.404. po vrsti na Pločniku slavnih. Foto: EPA
Russell Crowe je v družbi soproge Danielle in sinov Tennysona in Charlesa sprejel svojo zvezdo, 2.404. po vrsti na Pločniku slavnih. Foto: EPA

Crowu so se prišli pred gledališče Kodak na bulvarju Hollywood poklonit tudi tv-voditelj Jay Leno, direktor studiev DreamWorks Jeffrey Katzenberg, direktor studiev Universal Ron Meyer, avstralski rojak in igralski kolega Sam Worthington, producent Brian Grazer in režiser Ron Howard.

Trikrat zavrnil zvezdo
Crowe, glavni zvezdnik težko pričakovanega spektakla Robin Hood, je povedal: "Nikjer ne bi bil raje, razen z družino, kot na snemanju celovečernega filma - še posebej tistih prvih nekaj dni, ko vladata navdušenje in svežina." Igralec, ki je nekoč slovel tudi po izpadih besa, je med govorom pred ženo in sinovoma postal ganjen in na hitro končal: "Kot sem rekel, hvala za to čast, vedno bom hvaležen zanjo."

Avstralskega zvezdnika so, preden je čast sprejel, na podelitev zvezde na Pločniku slavnih, povabili kar trikrat. Takrat se pač ni še ni počutil, da si jo zasluži, je povedal. "Najprej si nisem mislil, da sem posnel dovolj filmov, da bi si jo zaslužil. Zdaj pa sem nekako prišel do točke, ko sem si rekel, da me bodo, če priznanja ne bom kmalu sprejel, nehali vabiti."

Robin Hood s 46-letnim igralcem v glavni vlogi in v režiji Ridleyja Scotta - prav vloga v Scottovem filmu Gladiator je Crowu prinesla oskarja - bo odprl letošnji festival v Cannesu. To je prvi producentski poskus Crowa, ki je za vlogo, kot je povedal, prestal hude fizične napore.