Nad izbiro bralcev je bil navdušen tudi urednik britanske izdaje revije FHM Chris Bell. Foto: EPA
Nad izbiro bralcev je bil navdušen tudi urednik britanske izdaje revije FHM Chris Bell. Foto: EPA

Letos je pri izboru najbolj seksi lepotice sodelovalo rekordnih osem milijonov glasovalcev, ki so z veliko večino za najbolj seksi žensko sveta izbrali Jessico.

Lepotica, ki bo jutri praznovala 26. rojstni dan, je tako premagala številne manekenke, igralke in poppevke, celo vedno najlepšo in najbolj oboževano Angelino Jolie, ki je pristala šele na osmem mestu.

Jessica vedno bolj uspešno prodira v svet filma, med drugim smo jo lahko videli v Mestu greha, Into the Blue in v Fantastičnih štirih, poleg tega pa je pred kratkim podpisala milijonsko pogodbo s kozmetičnim podjetjem Revlon.

Lanska zmagovalka Keira je šele 12.
Urednik britanske izdaje revije, Chris Bell, je nad izbiro svojih bralcev navdušen: "Jessica je nadarjena, uspešna in zelo lepa igralka in obenem tudi zelo spolno privlačna. To so opazili tudi bralci revije FHM po vsem svetu."

Lanska zmagovalka, zvezdnica Piratov s Karibov, Keira Knightley, je letos pristala šele na 12. mestu, za kar se ima najverjetneje zahvaliti svoji shirani postavi. Najslabše pa se je v primerjavi z lanskim letom odrezala britanska igralka in modna oblikovalka Sienna Miller, ki je z 12. padla na 45. mesto. Nekdanja spremljevalka princa Williama, 25-letna Kate Middleton, je skočila iz 94. mesta na 25., kar je najvišji skok na letošnji lestvici.

Tanja Kozorog


Letošnja zmagovalka ima mehiške in francosko-danske korenine, kar delno pojasnjuje tudi njeno neustavljivo privlačnost. Pred kamerami je prvič stala že pri rosnih 13-ih, pozornost širše javnosti pa je pritegnila leta 1999, ko je v filmu Prvi poljub zaigrala skupaj z Drew Barrymore.
Keeley Hazell je pri svojih 20 letih na Otoku zelo znana. Zasluge za to imajo predvsem njene velike naravne prsi in tretja stran tabloida Sun, kjer so si jo Britanci imeli priložnost ogledati. Precej pozornosti je pritegnil tudi njen domači posnetek, ki se je na spletu pojavil januarja.
32-letna razočarana gospodinja Eva svoje telo nerada skriva. Čeprav je goreča katoličanka, ji golota ne povzroča težav in je ena redkih zvezdnic, ki si želijo več seksi ali golih vlog. Pravi, da si takšne filme želi snemati zdaj, ko jih še lahko, in poziva producente, naj se vendar zmigajo in ji ponudijo kakšno takšno vlogo.
Nehvaležno četrto mesto je pripadlo 25-letni brazilski supermanekenki Adriani Lima. Adriana je najbolj znana predvsem kot model za znamko spodnjega perila Victoria's Secret. Foto: EPA
Peto mesto je zasedla mlada, a nadarjena igralka Scarlett. Johanssonova je poleg filmskih kritikov očarala tudi gledalce, ki so že na več podobnih izborih izbrali za najlepšo.
17-letna Hayden Panettiere je morda malo manj znana hollywoodska igralka in pevka, ki se je pred kamerami pojavila že pri enajstih mesecih v reklami za otroško igračko. Trenutno igra Claire Bennet v NBC-jevi nanizanki Heroes, snema pa tudi svoj prvi album, ki bo izšel avgusta. Foto: EPA
Cheryl Tweedy je 23-letna pevka skupine Girls Aloud. Lani poleti se je poročila z angleškim nogometnim zvezdnikom Ashleyjem Colom in prevzela njegov priimek.
Angie je stalna gostja na takšnih in drugačnih lepotnih lestvicah. Mnogi jo imajo za najlepšo žensko na svetu, bralci revije FHM pa so 31-letno humanistko uvrstili šele na osmo mesto.
Emily Scott je avstralska manekenka, ki pozornost priteguje predvsem s svojimi bolj ali manj razgaljenimi fotografijami. 22-letnica je namreč manekenka za spodnje perilo in kopalke, poskuša pa se tudi kot igralka, saj je lani nastopila v nanizanki Love Island.
25-letna kanadska igralka Elisha Cuthbert, ki zaključuje deseterico najbolj seksi lepotic, je zaslovela z vlogo Kim Bauer v ameriški nanizanki 24, leta 2004 pa je nastopila v filmu Privlačna soseda.