V najgloblji krizi so mu odpovedali tudi notranji organi. Foto: Reuters
V najgloblji krizi so mu odpovedali tudi notranji organi. Foto: Reuters

Zvezdnik, čigar pravo ime je Marshall Mathers, je na družbenem omrežju Twitter objavil fotografijo medaljona, ki ga je od organizacije za pomoč odvisnikom prejel ob veseli obletnici. Na njem je z rimskimi številkami izpisana številka 11. Ob fotografiji je zapisal: "11 let – še vedno se ne bojim." Z zapisom je obletnico povezal tudi s svojo pesmijo Not afraid, ki jo je v sklopu svojega albuma Recovery posvetil svojemu okrevanju.

Eminemu se nemudoma čestitali tudi oboževalci, ob tem pa so izpostavili, da številni zasvojenci niso deležni pomoči, ki jo je med odvisnostjo prejel on. "Zaradi preganjanja oblasti narkomani pogosto končajo pod kakšnim mostom ali v temni ulici," je zapisal eden izmed njegovih sledilcev.

Slavni raper se je pred leti namreč bojeval s hudo obliko odvisnosti od zdravil na recept – na vrhuncu krize je tako zaužil tudi po 60 tablet valiuma in 30 tablet vicodina na dan. Leta 2007 pa se je predoziral z metadonom: "Zdravniki so mi povedali, da sem zaužil količino, enako štirim zavojčkom heroina. Dejali so, da bi bil mrtev, če bi me v bolnišnico pripeljali le dve uri pozneje," je priznal.

Za to, da mamil že 11 let ne jemlje več, pa se danes zahvaljuje svojim otrokom, biološki hčerki Hailie Jade ter posvojenkama Lainey in Whitney. Težki časi, ki jih je preživel, so mu pomagali, da na svet zdaj gleda drugače. V življenju so zdaj zanj pomembni le še njegovi trije otroci in glasba, priznava.

Vendar tudi Eminemova rehabilitacija ni minila brez težav, saj so ga drugi uporabniki ves čas prosili za avtograme, tako da se ni mogel osredotočiti na svoje težave. "Na rehabilitaciji sem se počutil kot Bugs Bunny (Zajček Dolgoušček). Ko gre zajček na rehabilitacijo, se ljudje obračajo za njim in ga opazujejo," pojasnjuje.