Prva deseterica najbolje plačanih igralk v zadnjem letu je skupaj zaslužila 172,5 milijona dolarjev. Foto: Reuters
Prva deseterica najbolje plačanih igralk v zadnjem letu je skupaj zaslužila 172,5 milijona dolarjev. Foto: Reuters

28-letna igralka, ki je oskarja dobila za svojo vlogo v muzikalu Dežela La La, je v obdobju med junijem 2016 in junijem 2017 zaslužila 22 milijonov evrov.

Tako je za prvo mesto premagala Jennifer Aniston, ki je letos z zaslužkom 21,6 milijonov evrov zasedla drugo mesto – zajeten del njenega zaslužka še vedno izhaja iz serije Prijatelji, kar nekaj pa zasluži tudi zaradi pogodb z znamkami, kot sta SmartWater in Emirates Airlines.

27-letna Jennifer Lawrence je bila na vrhu Forbesove lestvice prejšnji dve leti, letos pa se je uvrstila na tretje mesto. V zadnjem letu je zaslužila 20 milijonov evrov, medtem ko je bil leto prej njen zaslužek 39 milijonov evrov. Igralki, ki se močno bori za plačno enakost v Hollywoodu, se je prihodek zmanjšal zaradi zaključka filmske sage Igre lakote, še vedno pa dobi zajeten kupček denarja zaradi pojav v drugih filmih in pogodbe z modno hišo Christian Dior.

Med desetimi najbolje plačanimi igralkami so se med drugim znašle še Charlize Theron, Emma Watson in Melissa McCarthy. Prva deseterica je skupaj zaslužila 146,7 milijona evrov, kar je 16 odstotkov manj kot lani.

Lanski najbolje plačani igralec Dwayne Johnson je prvo mesto zasedel z zaslužkom 54,8 milijona evrov, kar je 32,8 milijona več kot Emma Stone.