Emma Stone se je leta 2017 znašla na Forbesovi lestvici najbolje plačanih igralcev. Foto: Reuters
Emma Stone se je leta 2017 znašla na Forbesovi lestvici najbolje plačanih igralcev. Foto: Reuters

Prvi napad je doživela, ko je bila na obisku pri prijateljici. "Kar naenkrat sem bila prepričana, da hiša gori in da bomo zgoreli v njej," je dejala v pogovoru s Haroldom Koplewiczem z inštituta Child Mind na oglaševalskem tednu v New Yorku. "Bila sem prepričana, da bomo umrli in nihče me ni mogel prepričati o nasprotnem. Doživela sem napad tesnobe, toda takrat se nisem zavedala tega. Napadi so se nadaljevali naslednji dve leti," je dodala igralka.

Terapija in celo igra sta Stonovi pomagali, da je začela tesnobo obvladovati. Toda, kot priznava sama, se še vedno bojuje z njo. "Zjutraj sem doživela napad tesnobe," je priznala in dodala: "Tega nisem pričakovala, toda zgodilo se je."

Zvezdnica, ki se je nazadnje pojavila v Netflixovem filmu Maniac, je o svojih težavah prvič spregovorila v intervjuju za revijo Elle, kjer se je pogovarjala s svojo prijateljico Jennifer Lawrence. Kot je priznala Koplewiczu, je želela pomagati drugim, zato je začela tudi govoriti o svojih napadih. "Kar lahko naredim, je, da povem ljudem, da niso sami in da sem tu zanje. Še vedno lahko uresničijo svoje sanje in spletejo čudovite odnose in stike," je še dodala igralka.

Že samo govorjenje o težavah je za igralko "precej strašljivo, toda zdravilno": "Če govorim o svojih občutkih tesnobe, mi pomaga pri spoznavanju, da je to del mene, toda ni to, kar sem."

Emma Stone se je v preteklih mesecih začela odmikati od zvezdniškega vrveža in filmskih studiev. Zvezdnica, ki bo novembra dopolnila 30 let, je v šestmesečnem oddihu veliko potovala in čas preživljala s tistimi, ki jih ima najraje.