Italijanke, ki so se prerinile v ospredje, da so lahko videle Clooneyja, so se strinjale: 'Zelo je čeden - v živo še bolj kot na fotografijah. Tako je eleganten in urejen.' Foto: Reuters
Italijanke, ki so se prerinile v ospredje, da so lahko videle Clooneyja, so se strinjale: 'Zelo je čeden - v živo še bolj kot na fotografijah. Tako je eleganten in urejen.' Foto: Reuters
George Clooney
Clooney večkrat in rad pride v Italijo. Foto: Reuters

Clooney, ki se je konec tedna ob jezeru Como s svojo italijansko ljubeznijo Elisabetto Canalis udeležil poroke igralke Emily Blunt, je ves teden ostal v svoji vili, ki leži ob omenjenem jezeru.

Danes pa je imel resnejše opravke od "praženja" na soncu in počivanja, saj je v Milanu pričal proti trem Italijanom, ki so obtoženi zlorabe njegovega imena, saj so brez njegovega vedenja ali privolitve ustvarili lažno modno znamko George Clooney. Primer se vleče vse od leta 2008, v njem pa 49-letni lepotec nastopa kot civilni tožnik.

V sobi, polni fotoaparatov in obiskovalcev, ki so želeli na lastne oči videti enega najlepših moških na svetu, je Clooney dejal sodniku: "Prišel sem, ker verjamem v sodni sistem, pa tudi zato, ker so ljudje izkoristili moje ime, da bi prevarali množice."

Pohvalil je prevarante
Izmed obtožencev Vincenza Cannalireja, Francesca Galdellija in Vanje Goffija je bil navzoč le prvi. Vsi se morajo braniti obtožb o goljufiji, ponarejanju in lastništvu ukradenih stvari. Na neki modni reviji v Milanu pred dvema letoma so namreč zato, da bi pritegnili več medijske pozornosti, oglaševali modno znamko George Clooney, o kateri pa se zvezdniku ni niti sanjalo.

Clooney si je na sodišču ogledal več fotografij, na katerih naj bi stal ob obtožencih. Potrdil je, da gre za ponaredke, in z nasmeškom na obrazu dejal Cannalireju: "Odlično delo. Morali bi biti ponosni nase."

Po približno dveh urah zaslišanja - Clooney je nosil temnomodro obleko in belo srajco - se mu je sodnik Pietro Caccialanza zahvalil za sodelovanje ter šaljivo pripomil: "To zaslišanje je trajalo toliko kot film." Ob odhodu iz dvorane je igralec novinarjem dejal: "Ni bilo težko, sploh ne. Preprosto je, ko lahko dokažeš resnico."