Caroline Buchanan naj bi po hudi nesreči popolnoma okrevala. Foto: EPA
Caroline Buchanan naj bi po hudi nesreči popolnoma okrevala. Foto: EPA
Avstralska kolesarka je nastopila tudi na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu in 2016 v Rio de Janeiru. Foto: Reuters

27-letna Avstralka, ki je petkratna svetovna prvakinja v gorskem kolesarstvu in ki ima tudi tri svetovne naslove v kolesarstvu BMX, se je konec tedna hudo poškodovala v prometni nesreči.

Utrpela je zlom nosu in prsnice, sesedlo pa se ji je tudi pljučno krilo. Vse podrobnosti je delila tudi s svojimi sledilci na družbenih omrežjih.

"Ne bi rekla, da se je leto 2017 zame končalo, kot sem načrtovala," je zapisala športnica ob svoji fotografiji na bolniški postelji z vratno opornico in okrvavljenim obrazom.

"Za menoj je nekaj težkih dni na intenzivni negi po avtomobilski nesreči. Zdaj sem se končno preselila v zasebno sobo in vse se glede okrevanja odvija v pozitivni smeri. Poškodbe so ... zlomljena prsnica, zlomljen nos in sesedlo pljučno krilo. Še naprej vas bom obveščala o tem, kako poteka moje zdravljenje," je še zapisala 27-letna kolesarska šampionka.

Pričakujejo popolno okrevanje
In res jih je. Objavila je tudi rentgensko sliko, na kateri je označila mesto zloma prsnice, danes pa še videoposnetek, kako ji odstranjujejo torakalno drenažo. Pojasnila je, da je v štirih dnevih izteklo dva litra drenirane tekočine.

Ob tem se je športnica, ki je nastopila tudi na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu in 2016 v Rio de Janeiru, zahvalila za vso izraženo podporo, ki jo je prejela od pretresenih sledilcev. Njena družina je novinarjem pojasnila, da zdravniki pričakujejo, da bo popolnoma okrevala.

Buchananova glede same prometne nesreče ni pojasnila ničesar, lokalni mediji pa poročajo, da vanjo ni bilo vpleteno nobeno drugo vozilo in da se je zunaj vozišča prevrnil avtomobil, v katerem je bila s prijateljem.