Matthew je prejel še eno priznanje. Foto: Reuters
Matthew je prejel še eno priznanje. Foto: Reuters
Matthew McConaughey s hčerkico Vido. Foto: Reuters

igralec Matthew McConaughey je odlično igralsko leto okronal s še enim priznanjem - prejel je prestižno nagrado american cinematheque award.

Potem ko je slavil na oskarjih v kategoriji najboljši moški igralec za nastop v filmu Dallas Buyers Club, pa tudi na nagradah ameriškega igralskega ceha (Screen Actors Guild Awards), se je Matthew letos znova povzpel na zmagovalni oder. Neodvisna organizacija American Cinematheque to vsako leto podeli "izjemnemu umetniku v zabavni industriji, ki je popolnoma predan svojemu delu in odločen pomembno prispevati k filmski umetnosti".

Igralec, ki je znan po svojem nezvezdništvu, je na slavnostni prireditvi želel ob sebi imeti svoje najbližje - poleg žene Camile Alves in dveh otrok, sinčka Levija in hčerkice Vide, sta se igralcu na rdeči preprogi pridružili tudi njegova mama Kay McConaughey skupaj s partnerjem in Camilina mati.

Igralcu so se prišle poklonit tudi njegove številne igralske kolegice, s katerimi je nastopal v več kot 20 let trajajoči karieri - soigralka iz filma How To Lose A Guy In 10 Days Kate Hudson, pa Jennifer Garner, s katero je nastopil v filmu Ghosts Of Girlfriends Past, z Reese Witherspoon je nastopil v filmu Mud, z Anne Hathaway in Jessico Chastain nastopa skupaj v filmu Interstellar, ki ga bodo premierno pokazali novembra ...

Med dosedanjimi prejemniki omenjenih nagrad so bili Samuel L. Jackson, George Clooney, Al Pacino, Nicole Kidman, Denzel Washington, Mel Gibson, Matt Damon ... V organizacijskem odboru sedi precej velikih imen filmske industrije, od režiserjev in producentov Sydneyja Martina Scorseseja, Francisa Coppole, Stevena Spielberga do igralcev, vodij studiev, filmskih kritikov in agentov.