Bardemu so menda pred leti ponudili celo vlogo samega Jamesa Bonda. Foto: EPA
Bardemu so menda pred leti ponudili celo vlogo samega Jamesa Bonda. Foto: EPA

Španski igralec, ki je v novem filmu o tajnem agentu Jamesu Bondu navdušil tako gledalce kot kritike v vlogi terorista Raoula Silve, se še naprej sonči v svoji slavi. 43-letnik, nedvomno najuspešnejši igralec iz svoje države v Hollywoodu, je v četrtek postal lastnik natanko 2.484 zvezde, ki jih sicer podeljujejo za zasluge v petih kategorijah - film, televizija, zvočni posnetki in glasba, radio in gledališče.

Druščina iz filma drži skupaj
Ob tem dogodku pred gledališčem El Capitain na znameniti ulici Hollywood Boulevard sta mu družbo delali dve lepotici iz Skyfalla - Francozinja Berenice Marlohe in Britanka Naomie Harris, govor v njegovo čast pa je imel režiser omenjena filma Sam Mendes, ki se je pošalil na Bardemov račun: "Dan Javierja Bardema. To je res super. Kaj pa moramo početi na ta dan, se po Hollywood Boulevardu sprehajati z zlomljenim nosom?" S tem je mislil na Bardemovo dogodivščino izpred let, ko je iz barskega pretepa prišel s poškodovanim nosom.

Na predstavitev tlakovane zvezde sicer ni bilo Bardemove žene, prav tako slavne igralke Penelope Cruz, ki se sicer s svojo zvezdo lahko pohvali od aprila lani.

Kapo dol
Bardemova kariera je res odlična. Leta 2008 je bil za vlogo sociopatskega morilca Antona Chigurha v filmu Ni prostora za starce nagrajen z oskarjem, videti pa ga je bilo mogoče tudi v več znanih filmih, kot so Vicky Cristina Barcelona, Jej, moli, ljubi, The Dancer Upstairs, Ču do vi to, Ljubezen v času kolere, ...

Latinoameričani in Španci so na Pločniku slavnih dobro zastopani, naslednja izmed njih bo svojo zvezdo dobila mehiška pevka in igralka Thalia. Domačini in turisti pa že lahko hodijo po zvezdah Penelope Cruz, Julia Iglesiasa, Shakire, Georgea Lopeza, Cameron Diaz, Christine Aguilere, Rickyja Martina, Antonia Banderasa, Andyja Garcie, Emilia Estefana, Luisa Miguela, Vicenteja Fernandeza, Juana Gabriela in drugih.