Vojvodinja Cambriška je danes v Southamptonu krstila Kraljevo princeso. Foto: EPA
Vojvodinja Cambriška je danes v Southamptonu krstila Kraljevo princeso. Foto: EPA

31-letna Kate se je v Southamptonu udeležila krsta turistične ladje, ki je dobila ime Kraljeva princesa. Po kratkem nagovoru je vojvodinja Cambriška prerezala trak in na ladji tradicionalno razbila steklenico penine.

Ladja bo na svojo krstno plovbo odplula v nedeljo, uporabljali pa jo bodo za križarjenja po Sredozemlju in vzhodnih Karibih.

Umik iz javnosti
Konec tedna naj bi se Kate s svojim možem, britanskim princem Williamom, v Londonu udeležila še rojstnodnevne parade v čast britanski kraljici Elizabeti II., s prihodnjim tednom pa naj bi se že umaknila iz javnosti.

Prvi otrok britanskega kraljevega para, ki bo tretji v vrsti za prestol, bo na svet predvidoma privekal sredi julija, britanski mediji pa stavijo na soboto, 13.

Zibelka za novorojenčka
Poljski tesar Dariusz Bergier pa se je medtem že odločil, da bo za prvorojenca Williama in Kate ročno izdelal zibelko iz najkakovostnejšega hrastovega lesa, ki jo bo na britanski dvor julija poslal kot darilo.

V priloženih fotografijah si lahko ogledate nekaj današnjih utrinkov iz Southamptona, pa tudi zibelko, ki nastaja pod spretnimi rokami poljskega tesarja.