Igralcu je posmrtno pripadla 2.503 zvezda. Foto: EPA
Igralcu je posmrtno pripadla 2.503 zvezda. Foto: EPA

Falku, ki je pred dvema letoma v 84. letu starosti izgubil boj z alzheimerjevo boleznijo, pripada 2.503 zvezda.

Z emmyjem nagrajenega igralca so se v četrtek popoldne spomnili njegovi svojci, prijatelji in kolegi, kot so Ron Perlman, Kevin Pollak, Paul Reiser, Ed Begley Jr., Dick Van Dyke, Joe Mantegna in Dan Lauria.

Joe Mantegna je v govoru dejal, da je Peter Falk edina oseba, ki ne bi želela biti navzoča na današnji slovesnosti, saj mu zvezda ni pomenila ničesar: "Zdaj se bodo njegovi oboževalci lahko sprehodili po pločniku in ob pogledu navzdol bodo lahko rekli: 'Hej, jaz pa poznam tega igralca. On je tisti, ki me je nasmejal, ki me je razjokal, ki me je spodbudil k razmišljanju.' Zvezda ni zate, Peter, zvezda je za njih, za tvoje oboževalce."

Zvezda televizijskega detektiva leži prav ob Mantegnovi zvezdi: "Upam, da mi boš odpustil mojo sebičnost, Peter, toda ko so me vprašali, kam naj postavijo tvojo zvezdo, sem moral izkoristiti edinstveno priložnost, da sem ob svojih idolih (poleg Falka je Mantegna ob Errolu Flynnu, op. a.)."

Falk je bil že davnega leta 1991 med izbranci za pridobitev zvezde, vendar je takrat ni dobil, saj Falka ni zanimala takšna vrsta nagrade, tako da se jim z upravljavci hollywoodskega Pločnika slavnih ni uspelo dogovoriti za slovesnost ob odkrivanju zvezde.