Če komu, potem Jacku Nicholsonu prav nihče ne more očitati, da stoji Lakersom ob strani le v uspešnih sezonah in na tekmah išče le fotografske objektive. Foto: Reuters
Če komu, potem Jacku Nicholsonu prav nihče ne more očitati, da stoji Lakersom ob strani le v uspešnih sezonah in na tekmah išče le fotografske objektive. Foto: Reuters
Dustin Hoffman in Jason Bateman
Poljub, o katerem se je po zmagi Lakersov v Los Angelesu danes največ govorilo ... Foto: Daily Mail

Los Angeles Lakersi imajo med vsemi moštvi brez dvoma največ zvezdniških navijačev, zato ni nič čudnega, da so slavni in bogati na prvi tekmi Lige NBA proti večnim tekmecem Boston Celticsom še okrepili svojo "postavo". Prišli so vsi, ki se lahko pohvalijo s sedeži tik ob igrišču, in še mnogi drugi, a rumeni mediji so se po tekmi najbolj razpisali o navihani potezi dveh igralcev.

Zvezdnika Dustina Hoffmana in Jasona Batemana je namreč doletela "kiss cam", kamera, ki od "žrtev", ki jih ujame v objektiv, zahteva samo eno - poljub. In Dustin in Jason sta presenečenemu občinstvu dala prav to, torej poljub. A ne na lica ali kam drugam, tako mimogrede, ampak sta našobila ustnice in se "cmoknila" naravnost na usta. 73-letni Dustin in 41-letni Jason sta sicer skupaj igrala v fimu Mr. Magorium's Wonder Emporium, a le malokdo je vedel, da sta tako dobra prijatelja, da se jima ni nerodno zbližati na tak način ...

Kdo je prišel?? Boljše vprašanje: Koga ni bilo?
Prava paša za moške oči pa je bila v četrtek znova zvesta navijačica Lakersov, južnoafriška lepotica Charlize Theron, ki je poglede privabljala v rjavi usnjeni jakni ter sivi majici in hlačah, našla pa je tudi čas, da se je zapletla v pogovor z režiserjem Stevenom Spielbergom.

Zvezdniško "kvoto" sta zapolnili še oskarjevka Hillary Swank, ki je prišla s spremljevalcem Johnom Campisijem, navzoča pa je bila tudi tretjina zvezdniške sestrske trojice Kardashian - Kourtney, ki je pesti stiskala za svaka Lamarja Odoma.

Moško "četico" hollywoodskih zvezdnikov so sestavljali "Rambo" Sylvester Stallone, raper Ice Cube, pevec Red Hot Chilli Peppersov Anthony Kiedis in "komični kvartet" Chris Rock, David Spade, Kevin James in Adam Sandler. Blestel je predvsem Rock, ki je ves čas zabaval množico in skušal "razdreti" tudi nekaj šal s prvim zvezdnikom zlato-vijoličnih Kobejem Bryantom.

Kateri klub ima boljše navijače?
Že pred prvo tekmo pa se je prav ob navzočnost slavnih imen, ki zasedejo veliko sedežev v Staples Centru, "obregnil" član Celticsov Paul Pierce, ki je na vprašanje, kaj meni o tem, dejal: "Pristranski sem. Mislim, da imajo naši navijači več znanja o sami igri. Veliko zvezdnikov se potrudi zapustiti hišo in priti na tekmo le zato, da bi bili videni ter da bi srečali druge zvezdnike. Naši navijači pa pridejo gledat izključno tekmo."

Pierce je pri miru pustil Jacka Nicholsona, ki ima sedež tik ob igrišču Lakersov že več kot trideset let, menda pa je tudi zvezdnik, ki je najtesneje povezan s katerim koli profesionalnim športnim moštvom. Omenil pa je druga imena, kot so Tom Cruise, Kristin Davis, Fergie, Hugh Hefner in Ryan Seacrest. Teh naj v resnici ne bi zanimala sama igra, ampak le publiciteta.

A igralec David Spade, zvesti navijač Lakersov, ki je v mladosti navijal za Phoenix Sunse, je imel ciničen odgovor za Piercea: "Slišal sem, da so se Celticsi norčevali iz zvezdnikov. Igralci morajo zares noreti, ko vidijo, da ljudje, ki plačajo več sto dolarjev za sedeže, nato med tekmo igrajo tetris in pišejo SMS-e ..."

Kateri znani obrazi so za Lakerse navijali v četrtek in v prejšnjih tekmah od marca naprej, si oglejte v spodnji galeriji.