78-letna glasbenica ima za seboj pestro kariero. Foto: Reuters
78-letna glasbenica ima za seboj pestro kariero. Foto: Reuters

Craig Turner je bil nepremičninski agent in starejši izmed dveh Tininih bioloških sinov, glasbenica pa je zdaj pojasnila, da se ji je vedno zdel izpopolnjen tako na službenem kot tudi na zasebnem področju – na zadnjem sploh po tem, ko si je našel novo dekle. "Še vedno ne vem, kaj ga je privedlo na rob," je pojasnila Turnerjeva. "Ker se spomnim, da mi je takrat rekel, da še nikoli ni spoznal ženske, do katere bi čutil kaj podobnega."

Njegovo dekle bi morala spoznati v avgustu, ko bi sin praznoval 60. rojstni dan. "Imel je novo službo, s katero je bil zelo zadovoljen. Razen osamljenosti, ki je bila njegova sopotnica vse življenje, ne vem, kaj je šlo narobe."

Njen sin je bil po njenih besedah zelo introvertirana oseba, bil je zelo sramežljiv, zato pevka priznava, da je tudi sama spremembo v njegovem vedenju zaznala šele po njegovi smrti, saj se je spomnila zadnjih nekaj pogovorov z njim, ki so bili drugačni, kot so bili vedno pred tem, še poroča BBC.

V intervjuju je spregovorila tudi o spremembah v lastnem življenju, ki so se zgodile od poroke z dolgoletnim partnerjem Erwinom Bachom leta 2013. Kmalu po medenih tednih je doživela manjšo kap, potem pa je zbolela še za rakom, ki ga je poskušala zdraviti z alternativnimi metodami, a je to privedlo do bolezni ledvic.

Danes priznava, da jo je ta nepremišljena odločitev pripeljala na rob smrti, saj sta ji zaradi nepravilnega zdravljenja odpovedali obe ledvici. "Erwin me ni nikoli spominjal na to napako, na to napačno odločitev, ki sem jo sprejela. Vedno mi je zvesto stal ob strani in me poskušal razumeti. Hkrati pa je bil odločen, da mi bo bolezen pomagal prebroditi."

Tako se je njen partner takrat odločil, da glasbenici daruje ledvico. "Ljudje so do tistega trenutka obrekovali, da se je z mano poročil le zaradi denarja in slave. Takrat je tudi javno dokazal, da je najina ljubezen resnična," je še pojasnila.

Če čutiš hudo duševno stisko ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali na:

• 112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)

• 116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)

• 116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)

• 01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)

• 031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)

www.tosemjaz.net – pomoč za mlade

www.zivziv.si – spletna postaja za razumevanje samomora

Za odrasle so v zdravstvenih domovih brezplačno na voljo delavnice Podpora pri spoprijemanju z depresijo. Prav tako so na voljo brezplačna svetovanja v svetovalnicah Posvet:

• 031 704 707, info@posvet.org – Psihološke svetovalnice Posvet v naslednjih krajih: Ljubljana, Kranj, Postojna, Nova Gorica, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Sevnica in Koper (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 12. in 19. uro)

• 031 778 772, svetovalnica@nijz.si – Psihološki svetovalnici Posvet v Celju in Laškem (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro)