48-letna igralka se zadnja leta bolj posveča svoji znamki Goop in svetovanju o življenjskem slogu, prehrani, telovadbi, dobrem duševnem in telesnem počutju. Zato morda niti ni tako nenavadno, da rojstnega dne ni praznovala z gmotnimi dobrinami, torto (pa četudi bi bila veganska in iz lokalno pridobljenih sestavin) ali čim podobnim, ampak se je vrnila k svojemu začetku.

Na Instagramu je tako objavila fotografijo, na kateri nasmejana pozira pod drevesom, "oblečena" zgolj tako, kot je bila v trenutku, ko je prišla na svet, pri čemer seveda strateško zakriva ključne dele telesa. V pripisu se je sledilcem zahvalila za lepe želje in jim razkrila, da se ima za svoj videz med drugim zahvaliti tudi "neverjetnemu" maslu za telo svoje blagovne znamke.

Čeprav je šlo verjetno le za domiselno tržno potezo, pa njena 16-letna hči Apple nad svojo materjo ni bila nič kaj navdušena: "MAMA!" je zapisala v komentarju pod fotografijo, na njen komentar pa je kmalu svoje dodal tudi njen prijatelj Johnny Lowe (sicer sin družinskih prijateljev Roba Lowa in Sheryl Berkoff), ki si je ob tem zaželel, "da ne bi tudi njegova mami dobila kakšnih podobnih idej".

Prodajala tudi svečo z imenom "Diši kot moja vagina"

To sicer ni prva takšna nekonvencionalna (poslovna?) poteza igralke, saj je nedavno razburila s prodajnim izdelkom – svečo z vonjem "po njeni vagini". Izdelek je delo butične znamke dišav Heretic, do nenavadnega imena pa je privedla šala med parfumerjem Douglasom Littlom in Gwyneth, ko sta skupaj razvijala novo dišavo in je igralka ob vohanju enega primerka izustila "Ufff ... ta ima vonj po vagini". Čeprav podjetje na koncu ni ustekleničilo "smešnega, krasnega, seksi in krasno nepričakovanega vonja" v parfum, pa sta oba presodila, da bi bil "popoln kot sveča".