Hiša ima med drugim šest spalnic in pet kopalnic. Foto: Reuters
Hiša ima med drugim šest spalnic in pet kopalnic. Foto: Reuters
Pogorela hiša
Le kje bo zdaj živelo nekdanje glasbenikovo dekle? Foto: Reuters

Gasilci so takoj posumili, da naj bi bil požar, zagorelo je okoli pete ure zjutraj, podtaknjen.

Ogenj naj bi se namreč širil veliko hitreje kot se ob normalnih okoliščinah, hiša pa je skoraj takoj pogorela do tal. "Gibanje ognja, obseg plamenov, vse je sumljivo," je dejal vodja gasilcev.

Raper, katerega pravo ime je Curtis Jackson, ni živel v hiši na Long Islandu, je pa tam prebivalo njegovo nekdanjo dekle in njun 10-letni sin. Oba sta bila po besedah očividcev med poškodovanimi, a naj ne bi utrpela večjih poškodb. Vseh šest ljudi je rešilec takoj odpeljal v bolnišnico zaradi vdihavanja dima, a so jih kmalu odpustili.

Je za požar kriv 50 Cent?
Hiša je bila že dalj časa jabolko spora med nekdanjima partnerjema. 50 Cent je želel izseliti nekdanje dekle Shaniqua Tompkins, če ta ne bi začela plačevati najemnine v višini 4.500 dolarjev, ta pa je vložila tožbo proti glasbeniku, saj naj bi ta s tem ukrepom kršil njun dogovor, saj naj bi ji hišo podaril.

Po besedah očividcev naj bi bila Shaniqua videti zelo jezna, ko so jo odpelali z rešilcem, a odvetnik uspešnega glasbenik pravi, da je kakršno koli povezovanje njegove stranke s požarom nesmiselno in da le žali ugled raperja.

Hiphopzvezdnik naj bi bil sicer zaradi ognja močno zaskrbljen. V času požara je snemal v Louisiani, njegov predstavnik pa je dejal, da je 50 Cent izjemno hvaležen, da ni bil v požaru nihče poškodovan in da verjame, da bodo oblasti incident temeljito preiskale in našle krivca.