Salma Hayek in Francois-Henri Pinault sta bila zaročena dobro leto. Septembra lani sta dobila hčerko Valentino Palomo. Foto:
Salma Hayek in Francois-Henri Pinault sta bila zaročena dobro leto. Septembra lani sta dobila hčerko Valentino Palomo. Foto:

Zadnja v vrsti znanih, ki se je razšla s partnerjem in z očetom enoletne hčerke je igralka Salma Hayek. Potem, ko sta s francoskim milijonarjem Francoisem-Henrijem Pinaultom naznanila razkošno poročno slavje z več sto povabljenimi svati, si je igralka premislila.

Seveda pa Salma ni edina znana mamica, ki se je odločila, da bo za hčerko skrbela sama. Našli smo jih še nekaj, med njimi Denise Richards, Kate Hudson, Christie Brinkley, Michelle Williams, Sheryl Crow, Reese Witherspoon, Teri Hatcher in Fantasio.

Mnoge med njimi so poiskale srečo v objemu drugih moških, nekatere bolj, druge manj uspešno. Omeniti pa velja, da si mnoge med njimi tudi delijo skrbništvo nad malčki z nekdanjimi partnerji.

Igralka in manekenka Denise Richards in njen nekdanji mož Charlie Sheen sta se poročila leta 2002. V zakonu sta se jima rodili dve hčerki, Sam in Lola. Kmalu po rojstvu najmlajše je Denise vložila zahtevo za ločitev. Denise in Charlie sta prala umazano perilo v javnosti in se dolgo bojevala na sodiščih za skrbništvo nad hčerkama.
Čeprav se v zadnjem času šušlja, da se lepa Kate Hudson videva s športnikom Lanceom Armstrongom, je pred kratkim na neki radijski oddaji dejala, da je glavni moški v njenem življenju sinček Ryder, ki ga ima z rockerjem Chrisom Robinsonom. Z Robinsonom, s katerim sta se ločila lani, si delita skrbništvo.
Nekdanja manekenka Christie Brinkley je z ločitvenim postopkom od četrtega moža Petra Cooka še do pred kratkim polnila stolpce rumenih časopisov. Sodišče je odločilo, da Christie pripada kar nekaj nepremičnin, dobila pa je tudi polno skrbništvo nad otrokoma, sinom Jackom in hčerko Sailor. Christie ima še 22-letno hčer iz zakona z Billyjem Joelom.
Igralka Michelle Williams je zaslovela v nanizanki Simpatije. Na snemanju Gore Brokeback je spoznala zdaj že pokojnega moža Hetha Ledgerja. Še pred Ledgerjevo smrtjo sta se razšla, vendar sta oba skrbela za dveletno hčerko Matildo.
Pevka Sheryl Crow, ki je premagala raka, je bila zaročena z že omenjenim Lanceom Armstrongom. Sheryl sama skrbi za sinčka Wyatta Stevena, ki je bil rojen 29. aprila lani.
Igralka Reese Witherspoon še ni tako dolgo samska mamica. Junija letos se je ločila od moža, prav tako igralca, Ryana Phillipa, s katerim si delita skrbništvo nad otrokoma Deaconom in Avo.
Razočarana gospodinja Teri Hatcher je dejala, da se ne bo nikoli več poročila, saj je ljubezen njenega življenja hčerka Emerson Rose Tenney, katere oče je igralec Jon Tenney.
Zmagovalka tretje sezone Ameriškega idola, Fantasia Barrino, je zanosila pri 17 letih. Zmaga na Idolu pa je prinesla dobrodošlo spremembo na bolje v njeno življenje in življenje male Zion.