Foto:
Foto:

Rowlingova je bila pred uspehom knjig o mladem čarovniku brezposelna mati samohranilka, magično mejo milijarde dolarjev dohodka pa je prestopila z uspehom filmskih upodobitev njenih knjižnih junakov in z izidom najnovejšega dela Harryja Potterja, Feniksov red.

Novinca na lestvici sta tudi ustanovitelja spletnega iskalnika Google Sergey Brin in Larry Page, ki sta vsak posebej samo lani zaslužila po milijardo dolarjev. Predsednik in ustanovitelj Microsofta Bill Gates pa s premoženjem, vrednim več kot 46 milijard dolarjev, že deseto leto zapored ostaja najbogatejši človek na svetu, a se mu že nevarno približuje investitor Warren Buffett.

Skupno premoženje vseh dvajsetih milijarderjev na lestvici je vredno skoraj petino ameriške ekonomije in štirikrat več kot je vredna proizvodnja v Singapurju. Za uvrstitev na lestvico so morali imeti milijarderji premoženje, vredno najmanj 12 milijard dolarjev in pol, torej 2 milijona dolarjev več kot lani, kar je posledica izboljšanja stanja svetovne ekonomije. Na lestvico so se uvrstili zelo različni ljudje - od savdskega princa do ameriškega poslovneža in britanske pisateljice.