Okoliščine smrti mlade pevke bodo uradno pojasnjene šele čez nekaj tednov. Foto: EPA
Okoliščine smrti mlade pevke bodo uradno pojasnjene šele čez nekaj tednov. Foto: EPA

Kot naj bi "neimenovani družinski prijatelj" povedal za britanski tabloid Sun, je Amy ignorirala zdravniški nasvet, naj začne počasi zmanjševati vnos alkohola v telo, in se odločila, da ne bo spila niti kapljice več. To naj bi bil po mnenju Amyjinih bližnjih prevelik šok za njeno telo.

"Abstinenca je njeno telo pretresla, to pa jo je morda na koncu ubilo," še dodaja vir. Tudi revija People potrjuje, da naj bi bili o tem prepričani v družini Winehouse. Uradni vzrok smrti nadarjene pevke ne bo znan še nekaj mesecev, saj je treba najprej počakati na rezultate toksikoloških preiskav.

V zadnjih dneh so se pojavile tudi govorice, da si je Amy v zadnjih dneh dala duška z alkoholom, prej omenjeni vir pa za Sun navaja, da je Amyjin oče Mitch Winehouse v žalnem govoru na hčerinem pogrebu dejal, da je bilo ravno nasprotno. "Rekel je, da so zdravniki Amy svetovali, naj postopoma zmanjša vnos alkohola, na noben način pa naj ne popije veliko naenkrat. A Amy je rekla, da tega ne zmore. Pri njej je šlo za vse ali nič, zato je popolnoma opustila alkohol," še pravi vir. Po mnenju njenega očeta naj bi bil šok, ko je popolnoma prenehala piti, po vsem, kar je prestala v zadnjih letih, zanjo preprosto preveč.