Tri generacije – Kirk, Michael in Cameron Douglas leta 2003 na premieri filma Vse ostane v družini Foto: Reuters
Tri generacije – Kirk, Michael in Cameron Douglas leta 2003 na premieri filma Vse ostane v družini Foto: Reuters

Cameron Douglas, sin hollywoodskega zvezdnika Michaela Douglasa, se je po odsluženi sedemletni zaporni kazni ponovno podal v igralske vode. Potomec slavnega igralca je v New Yorku posnel neodvisni kratki film Dead Layer, v katerem je odigral grafitarja.

Kot je za ameriški portal Hollywood Reporter povedal režiser filma Carter Winter, je bil 38-letni Cameron na snemanju "zelo angažiran in discipliniran".

V zaporu je Cameron pristal zaradi posedovanja in razpečevanja prepovedanih drog. Odsedel je sedem let, na prostost pa je bil izpuščen lani. Kot je za revijo People povedala Michaelova soproga Catherine Zeta-Jones, se je družina v tem težkem obdobju precej bolj zbližala.

Rojstni dan legende
Cameron je edini otrok iz igralčevega prvega zakona s producentko Diandro Douglas. Ob slavnem očetu se je na filmskem platnu pojavil leta 2003 v komediji Vse ostane v družini. Poleg očeta Michaela je v filmu nastopil tudi njegov dedek, igralec Kirk Douglas.

Legendarni Kirk je v soboto praznoval 101. rojstni dan. Ob tej priložnosti je njegova snaha, Catherine Zeta-Jones, na družbenem omrežju Instagram s svojimi sledilci delila njuno skupno fotografijo, ob kateri je zapisala, da je več kot sto let stari Kirk njena inspiracija in ljubeči tast.