Alleyjeva pravi, da je John Travolta ljubezen njenega življenja. Foto: AP
Alleyjeva pravi, da je John Travolta ljubezen njenega življenja. Foto: AP
Travolta je od leta 1991 poročen s Kelly Preston. Foto: AP

"Z Johnom sem skoraj pobegnila in se z njim poročila. Imela sem ga rada, oziroma ga imam še vedno. Če ne bi bila poročena, bi se zagotovo poročila z njim," je dejala med pogovorom v Big Brother hiši, kjer je trenutno del ekipe slavnih tekmovalcev v ameriški izdaji.

Precej podobno pa je dejala tudi za Patricka Swazeyja, s katerim je sodelovala pri snemanju serije North and South. "Takrat sem si želela, da bi bila lahko skupaj, a oba sva bila poročena, jaz pa močno verjamem v zakonsko zvestobo."

Ob tem je pojasnila, da se je na snemanju zelo preprosto zaljubiti v moškega, s katerim delaš. "S Patrickom sva skupaj snemala eno leto, ko si eno leto toliko časa okrog ene osebe, je težko, da se ne bi."

Travolta naj bi ji v nasprotjem s Swazeyjem čustva celo vračal, a jima čas, v katerem sta se zaljubila, ni bil naklonjen, saj je bila Alley v tistem času poročena s Parkerjem Stevensonom. "Več let je trajalo, da Travolte več nisem gledala na tako romantičen način." Ob tem je dodala, da je bil on ljubezen njenega življenja.

Od Stevensona se je sicer ločila leta 1997, a ko je bila ona samska, je bil Travolta že poročen z igralko Kelly Preston, ki naj bi večkrat ugotovila, da je Alleyjeva zaljubljena v njenega moža. "Večkrat me je vprašala, ali morda flirtam z Johnom in preprosto sem ji odgovorila, da ima prav."

Alleyjeva je sicer najbolj znana po vlogi v triologiji Glej, kdo se oglaša, kjer je igrala ravno s Travolto. Nastopila je še v filmu Zvezdne steze 2: Khanov bes, poleg tega pa je šest sezon igrala v nanizanki Na zdravje - s to vlogo si je prislužila tudi emmyja in zlati globus. Nato smo jo lahko gledali še v seriji Veronikine skušnjave.