Britanske medije je bolj kot skrivnostni psevdonim presenetilo dejstvo, da je račun za večerjo poravnalo prinčevo dekle. Foto: Reuters
Britanske medije je bolj kot skrivnostni psevdonim presenetilo dejstvo, da je račun za večerjo poravnalo prinčevo dekle. Foto: Reuters
Kraljica Elizabeta II., princ Philip
To, da gresta kraljica in njen mož v gledališče, je za Britance (včasih) novica dneva. Foto: EPA

Princ Philip in kraljica Elizabeta II. sta se prejšnji teden nepričakovano pojavila v gledališču na West Endu, kamor sta si prišla ogledat predstavo o prvi svetovni vojni War Horse.

V gledališče je kraljevi par prišel, šele ko so že ugasnili luči in se počasi, med stalnim opravičevanjem, prebil do svojih sedežev. Njuni sosedje najprej sploh niso ugotovili, kdo sedi poleg njih, zato so bili, ko so se luči končno prižgale, kar precej presenečeni.

Kraljica in njen mož pa sta se, kot poročajo britanski mediji, posvečala le drug drugemu in se na radovedne poglede nista niti najmanj ozirala. Pozneje je kraljevi par priznal, da se večkrat "prikrade" v gledališče in si skrivaj ogleda kakšno predstavo.

Kate in William - gospa in gospod Goldsmith
Še večje presenečenje pa so doživeli zaposleni v neki londonski restavraciji, ko so ugotovili, da se za skrivnostnima gospodom in gospo Goldsmith, ki sta pred tem rezervirala mizo, skrivata kraljičin vnuk, princ William, in njegovo dolgoletno dekle Kate Middleton. Ker par ni navedel nobenih posebnih zahtev za mizo (nista zahtevala kakšne bolj odmaknjene), natakarji niso pričakovali tako visokega gosta.

Ko se je izkazalo, da ni na voljo nobene druge mize kot pa ena na sredini restavracije, kjer bi bil par vsem na očeh, so se natakarji začeli znojiti in se spraševati, kam bodo prihodnjega britanskega kralja posadili, sta zadrego rešila kar William in Kate - mirno sta se usedla za mizo, ki sta jo rezervirala, in naročila večerjo. Brez kakšnih posebnih zahtev.

Neverjetno! Račun plačala Kate!
Seveda njuna sproščenost (in nezahtevnost) nista bili neopaženi - britanski mediji so se tako že danes razpisali o mladem paru in njuni preprostosti. Še največ pozornosti pa so namenili zadnjemu dejanju njune večerje - plačilu računa. Tega je namreč (na veliko presenečenje natakarjev, drugih gostov in družabnih kronistov na Otoku) poravnala najverjetnejša kandidatka za prihodnja britansko kraljico. Res šokantno.

Britanski tablodi so šli tako daleč, da so izbrskali celo, kje sta Kate in William dobila idejo za "nenavadni" psevdonim - Goldsmith je namreč dekliški priimek Katin matere Carole.