"Vsem igralcem Rome smo prepovedali poziranje z Drakom do konca sezona," je zato na Twitterju hudomušno zapisalo vodstvo italijanskega prvoligaša AC Roma.

Mediji navajajo več primerov, ki naj bi "dokazovali", da Drakovo druženje z nogometaši res prinaša prekletstvo in slabe dneve. Drake se namreč trenutno mudi v Evropi v okviru svoje turneje The Assassination Vacation, med konecrti pa si vzame čas za oglede športnih dogodkov in bližnja srečanja z nogometnimi zvezdniki.

Zadnji primer Drakovega "slabega vpliva" je branilec kluba Paris Saint Germain, Layvin Kurzawa, ki se je pred štirimi dnevi postavil pred fotoobjektiv z Drakom. In glej ga zlomka, naslednjo tekmo je PSG izgubil kar s 5:1. Pa ne le to - poraz proti Lillu je tudi najvišji ligaški poraz Parižanov v skoraj 20 letih.

Naslednji "dokaz": Arsenalov zvezdnik Pierre-Emerick Aubameyang je obiskal Drakov koncert v Londonu, čez tri dni pa je njegovo moštvo izgubilo ligaško tekmo proti Evertonu.

Tudi Manchester United je postal "žrtev" Drakovega zloveščega vpliva, bolj za šalo kot za res dodajajo mediji. Potem ko sta člana rdečih vragov, Romelu Lukaku in Paul Pogba, marca pozirala z Drakom, je njuna ekipa na naslednji tekmi izgubila proti ekipi Wolverhampton in izpadla iz Pokala FA.

Pod Drakov slab vpliv je padel tudi član ekipe mestnih tekmecev. Sergio Aguero, član Manchester Cityja, je Draku med srečanjem podaril svoj dres, prejšnji teden pa je Argentinec zgrešil odločilno enajstmetrovko proti Tottenhamu.

Pa še en primer: Drake je poziral z mladim angleškim zvezdnikom, članom Dortmunda Jadonom Sancho, čez nekaj tednov pa je ekipa v ligaškem obračunu izgubila z Bayernom kar s 5:0.

Drakov zdaj že pregovorno slab vpliv se je razširil celo na druge športe. Irski zvezdnik mešanih borilnih veščin Conor McGregor je izgubil dvoboj s Kabibom Nurmagomedovim, potem ko se je večer prej družil ... z Drakom, seveda.