Za koliko ameriških zelencev se bo 'prodal' sivolasi Richard? Foto: EPA
Za koliko ameriških zelencev se bo 'prodal' sivolasi Richard? Foto: EPA
William Shatner
William Shatner v nadaljevanki Zvezde na sodišču igra zmedeno odvetniško legendo Dennyja Crana. Foto: EPA

Gere je le eden izmed zvezdnikov, ki so se odzvali povabilu organizacije za človekove pravice Robert F. Kennedy Memorial, ustanovljene leta 1968 z namenom, da bi nadaljevala delo umorjenega ameriškega senatorja.

Za kosilo z 58-letnim Richardom, ki ga je bilo mogoče videti v filmih Pretty Woman, Chicago, Pobegla nevesta, Jesen v New Yorku, Nezvesta in mnogih drugih, je trenutno treba odšteti 13.500 dolarjev, a dražba še zdaleč ni končana.

Gere bo srečneža, ki bo prirpavljen odšteti največ denarja, povabil v kmalu odprto razkošno restavracijo v New Yorku.

Kdo bo srkal čaj z Greenspanom?
Za zdaj najvišjo ceno dosega ponudba nekdanjega predsednika ameriške centralne banke Alana Greenspana in njegove žene, novinarke Andree Mitchell. Za zajtrk in čaj v washingtonskem hotelu Four Seasons je neznanec pripravljen odšteti 45.000 dolarjev.

Kosilo, družba, sprehod ...
Druge zelo mikavne ponudbe na dražbi, ki jo nadzoruje Kennedyjeva žena Ethel, potekala pa bo do šestega aprila, vključujejo kosilo s komikom Robinom Williamsom, dan v družbi skejterske zvezde Tonyja Hawka, voden ogled po vrtovih Marthe Stewart in srečanje z Williamom Shatnerjem na prizorišču snemanja odvetniške nadaljevanke Zvezde na sodišču.

A to še zdaleč ni vse: filmski navdušenci se lahko "zagrebejo" za VIP-vstopnice za filmska festivala Sundance in Trebeca, na voljo pa je tudi spremljanje rdeče preproge in podeljevanja znamenitih emmyjev.

... pa še golf in tenis
Poskrbljeno je tudi za bolj športno usmerjene, saj bodo srečneži dan preživeli z golfistom Gregom Normanom in odigrali partijo tenisa z Johnom McEnroejem.

A. P.