: AP
: AP

Pevka se je udeležila zborovanja v Pittsburghu, kjer je ljudi pozvala, da imajo zdaj priložnost, da volijo proti Trumpu. "Vse ženske in vsi moški s hčerkami, sestrami in mamami – vsi, ne glede na to, kakšna je vaša identiteta: zdaj imate priložnost, da volite proti Donaldu Trumpu," je dejala.

Dodala je, da je to moški, ki verjame, da mu slava daje pravico, da se žensk dotika po katerem koli delu njihovega telesa. "Glasujte za Joeja – on je dejansko dober človek."

Poleg govora na zborovanju je Gaga predstavila še skladbo You And I in pa skladbo Shallow, za katero je med drugim prejela tudi oskarja za najboljšo izvirno filmsko skladbo.

: AP
: AP

Svojo podporo demokratskemu kandidatu je javno izrazila že večkrat, Trump pa je glasbenico zaradi tega na družbenih omrežjih že večkrat kritiziral.

Med drugim je na enem izmed zadnjih zborovanj navzočim dejal: "Lady Gaga ni ravno dobra oseba," naj bi povedal zbranim. "O njej bi vam lahko povedal številne zgodbe."

Podpora številnih znanih obrazov

Poleg nje pa se je že obregnil tudi ob druge slavne Bidnove podpornike – denimo Beyonce in Jona Bon Jovija.

Svojo podporo Bidnu je tik pred volitvami izkazal raper Eminem, ki je njegovi predsedniški kampanji omogočil uporabo skladbe Lose Yourself v oglasnih materialih. 45-sekundni oglas, v katerem je mogoče slišati raperjevo skladbo, je namenjen še zadnjemu pozivu Američanom, naj se odpravijo na volitve.

Uporabo svojih skladb so Bidnovi kampanji med drugim dovolili še Taylor Swift, Eric Swalwell in Beastie Boys.