Madonna s posvojencem Davidom in hčerko. Foto: Reuters
Madonna s posvojencem Davidom in hčerko. Foto: Reuters

"Madonna ni več turistka, zdaj v Lizboni stanuje," je ob fotografijah, ki jih je 59-letna zvezdnica v zadnjih mesecih posnela na Portugalskem in objavila na Instagramu, zapisal portugalski tednik Visao.

59-letna zvezdnica je namreč kupila hišo v idiličnem kraju Sintra, 30 kilometrov od portugalske prestolnice. Hiša je bila na prodaj za 7,5 milijona evrov, obnova pa naj bi trajala okoli pol leta. Do takrat bo Madonna z družino bivala v hotelu v Lizboni, piše Visao.

David Banda, ki ga je Madonna posvojila leta 2006 v Malaviju, je bil sprejet v Benficino akademijo za mlade nogometaše v lizbonskem predmestju Seixal po prvem testiranju spomladi, na akademiji pa bo ostal do začetka šolskega leta na francoski srednji šoli v Lizboni, je poročal časopis Correio da Manha. Govorice o Madonnini morebitni selitvi na Portugalsko so se začele, ko je zvezdnica maja obiskala šolo.

Poleg Bande je Madonna, ki ima dva biološka otroka, 20-letno Lourdes in 16-letnega Rocca Ritchija, posvojila še tri malavijske otroke. Malavijsko deklico Mercy James je posvojila leta 2009, dvojčici Esther in Stello Mwale pa februarja letos.

Madonna sicer ni prva zvezdnica, ki se je odločila za selitev v Lizbono. Svoj dom v portugalski prestolnici so imeli tudi John Malkovich, Monica Bellucci in Michael Fassbender.