Amy Winehouse je ob fotografskih bliskavicah prišla na policijsko postajo. Ni bila videti v prav dobrem stanju ... Foto: Reuters
Amy Winehouse je ob fotografskih bliskavicah prišla na policijsko postajo. Ni bila videti v prav dobrem stanju ... Foto: Reuters

24-letnica se je v sredo popoldne londonski policiji predala, ko je britanski tabloid The Sun objavil 19-minutni domači videoposnetek, na katerem Amy razlaga, da je pravkar vzela šest tablet valiuma, nato pa si je privoščila še nekaj "dimov" iz steklene pipe. Prizor naj bi bil posnet v Amyjini hiši v vzhodnem Londonu.

Temnolaska z ogromno lasnimi vstavki je policijsko postajo zapustila že čez nekaj ur, natančneje ob 22.30. Zaslišanje na sodišču jo čaka v prihodnjih dneh.

"Kraljica tračev", ki je zaslovela prav s pesmijo Rehab, v kateri poje o tem, da noče in ne bo odšla v center za odvajanje, je na letošnjih grammyjih pobrala kar pet nagrad, tri za omenjeno pesem, eno pa še za album leta in najboljšega novega izvajalca.

Vedno v središču pozornosti
Amy, ki ji glasbenega talenta nihče ne očita, skoraj vsak dan tako poskrbi za nov škandalček. Iz kroga zasvojenosti od mamil se očitno ne more izkopati, čeprav je januarja za dva tedna vendarle odšla na odvajanje. Neuspešno.

Zapor ji je že domač
Za Amy je res pestro leto. Oktobra je bila z možem Blakom Fielder-Civilom zaradi posedovanja marihuane aretirana v nekem norveškem hotelu. Amy pa se je v tednu dni že drugič srečala iz oči v oči s policisti - v petek so jo izprašali o škandalu, ko naj bi v baru v Camdnu udarila nekega moškega.

A. P.