Foto:
Foto:
Pred vhodom v zapor se je kar trlo novinarskih ekip.

Sodišče je marca Stewartovo spoznalo za krivo zarote, laganja in oteževanja dela vladnim agencijam. Primer proti njej je temeljil na njeni sumljivi prodaji delnic nekega tehnološkega podjetja.

Martha, ki je svoje gostinsko podjetje razširila v uspešen medijski imperij, bo kazen prestajala v zveznem zaporu za ženske v Zahodni Virginiji, ki ga ljubkovalno imenujejo Camp Cupcake. Ob vhodu v zapor jo je v Aldersonu pričakalo več kot 80 reporterskih ekip, zato so ji morali pot do novega prebivališča utreti čuvaji.

Ob prihodu je Stewartovo, ikono popolnega gospodinjstva, doletel enak postopek sprejema kot vse druge zapornice. Podroben telesni pregled vključuje tudi preverjanje različnih telesnih odprtin, v katerih bi imela zapornica lahko skrite prepovedane predmete.

Naslednjih pet mesecev bo tako Martha le zapornica št. 55170-054, oblečena pa ne bo več v kostime in salonarje zvenečih imen, ampak v prav tako znane kreacije, ki vključujejo hlače v kaki barvi, delovno srajco in običajne črne čevlje.