Michael Douglas se trudi pridobiti nazaj zaradi bolezni izgubljene kilograme. Foto: EPA
Michael Douglas se trudi pridobiti nazaj zaradi bolezni izgubljene kilograme. Foto: EPA

V prvem televizijskem intervjuju, potem ko so mu zdravniki avgusta lani diagnosticirali raka, je optimistično izrazil upanje, da bo živel še vrsto let, tako kot njegov oče, 94-letni Kirk Douglas.

"Obstajajo dobre možnosti, ker je tumor izginil, in glede na to, kar vem o tej določeni vrsti raka, sem ga premagal," je 66-letni Douglas povedal v oddaji televizije NBC Today Show, ki bo prikazana danes. Dvakratni oskarjevec bo sicer moral hoditi na redne mesečne preglede, a njegovo življenje se vendarle vrača v običajne tirnice.

Stavi na dobre gene
"Jem kot prašič ... Izgubil sem 14 kilogramov in pol. Nazaj sem jih dobil kakšnih pet in pol," je še povedal igralec in dodal, da hkrati pridno telovadi, čeprav so mu zdravniki odsvetovali kondicijske vaje, saj mora pridobiti telesno težo. Njegova mati ima krepko čez 80 let, oče pa kar 94 let, tako da ima Douglas dober občutek glede genov in upa na visoko starost.

Michael Douglas je diagnozo raka javnosti razkril septembra lani, potem ko se je po poletnih počitnicah vrnil v ZDA. Takrat je povedal, da ima raka v četrtem stadiju, a možnosti, da ga premaga, so bile kar 80-odstotne. Že do decembra je bil znova dovolj pri močeh, da je začel delati. Trenutno se pripravlja na nov film, biografijo, v kateri bo upodobil Liberaceja.