Igralke se je zaradi svoje izbirčnosti pri vlogah prijel vzdevek Dr. No. Foto: AP
Igralke se je zaradi svoje izbirčnosti pri vlogah prijel vzdevek Dr. No. Foto: AP

Ameriška igralka je v pogovorni oddaji Today Show spregovorila o tem, da je zavrnila lepo število vlog, na koncu pa je postala tako izbirčna, da je skoraj izginila s hollywoodskega zemljevida. Med letoma 2014 in 2016 ni sodelovala niti pri enem projektu. "Na koncu sem postala tako izbirčna, da sem izginila. Moj agent je imel zame prav poseben vzdevek, in sicer Dr. No," je povedala Michelle Pfeiffer.

Zvezdnica je med drugim zavrnila vloge, ki so se zapisale v filmsko zgodovino. Le kdo se ne spomni Catherine Tramell, ki jo je v filmu Prvinski nagon upodobila Sharon Stone in si z vlogo priborila mednarodno slavo, ali pa Julie Roberts, ki je ob boku Richarda Gera zaigrala v filmski uspešnici Čedno dekle. To sta namreč le dve od mnogih vlog, ki jih je Michelle Pfeiffer zavrnila. "Obstaja veliko razlogov, zakaj se odločiš, da zavrneš neko vlogo. In ne gre vedno za to, da si vloge ne želiš. Pogosto se zgodi, da si že zavezan drugim projektom," je pojasnila 60-letnica.

Težko je uskladila družinsko in poklicno življenje

Večini vloga pa se je odpovedala zaradi družinskih obveznosti, razkrila je, da jo je pri izbiri vlog ovirala predvsem skrb za otroka. "Zelo težko sem ju pustila sama, še težje je postalo, ko sta začela hoditi v šolo. Ves čas sem žonglirala med različnimi obveznostmi," je pojasnila igralka, ki ima z možem, televizijskim producentom, Davidom E. Kelleyjem, dva otroka. Igralka je leta 1993, še preden je spoznala Kelleyja, začela postopek posvojitve deklice, ki jo je poimenovala Claudia Rose. V zakonu s producentom pa se ji je leta 1994 rodil še sin John Henry.

Igralka pojasnjuje, da se je na filmska platna vrnila, ko sta otroka zapustila dom. Njeno vrnitev je zaznamovala vloga v filmu Darrena Aronofskyja Mati!, od leta 2017 dalje pa je s filmskimi projekti polno zasedena. Med drugim smo jo lahko videli v Mervelovem filmu Ant-Man in Osa, na filmska platna pa v kratkem prihajata filma Maščevalci: Zaključek in nadaljevanje Zlohotnice.