Poleg zdravstvenemu osebju se je želela zahvaliti tudi socialnim in drugim javnim delavcem ter uslužbencem, ki so javnosti vedno na voljo in se trudijo pomagati tistim, ki v teh časih potrebujejo pomoč.

"Vsak dan smo priča neverjetnim dejanjem prijaznosti in nesebičnosti. Zdravniki in medicinske sestre pomagajo obolelim zaradi virusa in hkrati še naprej skrbijo tudi za milijone ljudi, ki so bolni ali poškodovani," je ob posnetku zapisala na družbenem omrežju Instagram.

"Gre za tisoče upokojenih zdravstvenih delavcev, ki so se prostovoljno oglasili za pomoč bolnišnicam, obremenjenih s pomanjkanjem prostora in kadra. Govorim tudi o tistih, ki preizkušajo in razvijajo nove metode zdravljenja in cepljenja proti tej in vsaki drugi bolezni."

Za znano smučarko je sicer precej težko obdobje. Foto: EPA
Za znano smučarko je sicer precej težko obdobje. Foto: EPA

Dodala je, da govori tudi o gasilcih, policistih in vseh drugih delavcih v službi javnosti. "Gre za naše vojake v vojski, mornarici, zračnih silah, ki trenutno opravljajo svojo dolžnost v tujini in se ne morejo vrniti domov ter biti v teh trenutkih s svojimi bližnjimi, čeprav bi si tega želeli," je nadaljevala lastnica treh velikih kristalnih globusov za skupno zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark.

"V Italiji je veliko živilskih obratov znatno upočasnilo proizvodnjo, ker je delavce zaradi strahu pred okužbo strah hoditi v službo, čeprav imajo te tovarne izjemno visoke sanitarne standarde. Kljub temu živilskopredelovalna industrija še naprej obratuje, ker je to bistvenega pomena za širšo skupnost, da lahko še naprej dostopa do hrane. Upam, da sem s svojim majhnim prispevkom pomagala tudi sama," je sklenila.

Za Shiffrinovo je sicer težko obdobje, saj je pred kratkim v nesreči izgubila očeta, s katerim sta si bila izredno blizu. Zaradi njegove smrti je izpustila ključni del sezone in jo končala na drugem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala.