Bryan Adams je kanadska glasbena legenda. Foto: EPA
Bryan Adams je kanadska glasbena legenda. Foto: EPA

Prek satelitov bodo njegov nastop prenašali tudi v Londonu, Ottawi in Washingtonu. Cilj akcije je, da bi na koncertu zbrali vsaj milijon podpisov tako Palestincev kot Izraelcev, s katerimi bi ti od svojih voditeljev zahtevali, da se ponovno usedejo za skupno mizo in končno dosežejo za obe strani obvezujoč dogovor o ureditvi statusa Palestine.

Kanadski pevec bo nastopil na nogometnem stadionu v starodavnem mestu Jeriho, v Izraelu pa v Tel Avivu. "Naš namen je poslati sporočilo svetu, da Palestinci ljubijo življenje in upajo na osvoboditev in življenje v miru," je dejal vodja One Voicea v Ramali, Fathi Darwish. Obiskovalci vstopnic za koncert ne bodo potrebovali, edini pogoj je podpis mirovne peticije.

Večna skladba Everything I Do
47-letni Adams je v 80. in 90. letih izdal vrsto albumov, ki so dosegli platinasto naklado, s pesmijo Everything I Do, ki jo je napisal za Kostnerjev film Robin Hood - princ tatov, pa je bil nominiran celo za oskarja.

Mirovno gibanje One Voice ima veliko podpore tudi pri zvezdnikih, njegovi člani so med drugimi Brad Pitt, Jennifer Aniston, Rhea Perlman, Danny de Vito in Jason Alexander.