Anketa o najboljših in najslabših zvezdniških mamah, ki je zajela več kot deset tisoč glasov, je potekala od 23. aprila do 5. maja. Foto: EPA
Anketa o najboljših in najslabših zvezdniških mamah, ki je zajela več kot deset tisoč glasov, je potekala od 23. aprila do 5. maja. Foto: EPA
Courtney Love in njena hči
Kontroverzna Courtney Love, žena pokojnega Kurt Cobaina je bila razglašena za najslabšo mamo.
Portia de Rossi in Ellen DeGeneres
10. 000 glasovalk bi svoje otroke najraje prepustilo Porti in Ellen. Foto: Reuters

Poročali smo že, da se je Madonna z zaslužkom 110 milijonov dolarjev v letu 2008 uvrstila na prvo mesto Forbesove lestvice najbolj delavnih mam. V okviru materinskega dne, ki ga v ZDA praznujejo drugo nedeljo v maju, je prek deset tisoč žensk izbralo najboljše in najslabše zvezdniške matere. Na vrhu seznama najboljših mamic se je s 37 odstotki znašla Jennifer Garner, ki je pred štirimi meseci povila svojo drugo hči Seraphino Rose Elizabeth. V zakonu z igralcem Benom Affleckom je Jenn pred tremi leti rodila deklico Violet Anne.

Drugo mesto si s 26 odstotki delita oskarjevka Reese Witherspoon, ki ima iz zakona z Ryanom Phillippejem hčerko Avo in sina Deacona, ter prva dama ZDA Michelle Obama, ki ima dve hčerki -Malio in Sasho.

V spletni anketi so postavili tudi vprašanje, kateri zvezdnici bi glasovalke zaupale otroke. Na prvem mestu se s 33 odstotki nahajata komedijantka in voditeljica Ellen DeGeneres in njena soproga, igralka Portia de Rossi, njima pa sledi Jennifer Aniston. Tako prvouvrščeni par kot drugouvrščena Jenn nima otrok, a so na lestvici prehitele Angelino in Brada, ki skrbita za šest otrok.

Na lestvici najslabših mam, katerim glasovalke svojih otrok ne bi nikoli zaupale, pa kraljuje Courtney Love, ki ji sledijo Dina Lohan, mati Lindsay Lohan, ter poprinceska Britney Spears. Kdo so druge zvezdnice, ki so se znašle na lestvici?

Kateremu zvezdniku bi zaupali svoje otroke?
1. Ellen and Portia
2. Jennifer Aniston
3. Rachel Ray
4. Angelina and Brad
5. Oprah Winfrey

Katera zvezdnica je najboljša mama?
1. Jennifer Garner
2. Reese Witherspoon
2. Michelle Obama
4. Gwen Stefani
5. Angelina Jolie

Katera zvezdnica je najslabša mama?
1. Courtney Love
2. Dina Lohan
3. Britney Spears
4. Sarah Palin
5. Kate Moss

D. S.