Bratje Hanson, najmlajši Zac je prvi z desne. Foto: EPA
Bratje Hanson, najmlajši Zac je prvi z desne. Foto: EPA

Kot je zapisal v objavi na Instagramu, je bil v sredo udeležen v hujši prometni nesreči. “Čeprav sem si zlomil nekaj reber, ključnico in lopatico, se bodo vse poškodbe kmalu zacelile. Privoščil si bom zdravo mero počitka in spanca, pa tudi z igranjem računalniških iger si bom pomagal. Na srečo sem imel dobro zaščitno opremo, rad pa bi se zahvalil tudi gasilcem iz Tulse, ki so mi pomagali.”

Prihajajoče turneje skupina ne bo odpovedala, Zaca pa bo na bobnih nadomeščal njihov dober prijatelj Dash Hutton. Po napovedih zdravnikov bo okreval približno dva meseca.

Zadnji album skupine String theory je izrazito retrospektiven in ob njegovem izidu je Zac povedal, da so v mladosti doživeli “kar precej nepričakovanih travm”. “Zaradi slave smo bili izobčeni iz sveta najstnikov, kar ni bilo vedno najlažje,” je še dodal. Oboževalci so priljubljenemu bobnarju na družbenih omrežjih že zaželeli hitro okrevanje, za kar se jim je tudi iz srca zahvalil.

Bratje Hanson so na glasbene odre prodrli še v otroških letih. Foto: Reuters
Bratje Hanson so na glasbene odre prodrli še v otroških letih. Foto: Reuters

Bratje so skupino ustanovili leta 1992, ko je imel najmlajši Zac komaj šest let, njegova starejša brata Isaac in Taylor pa 11 in 9 let. Zasloveli so pet let pozneje s skladbo MMMbop, od takrat pa redno koncertirajo in nastopajo, zadnjo pesem I Was Born so izdali predlani.

Čeprav se bratje, danes 38-letni Isaac, 36-letni Taylor in 33-letni Zac, od leta 1992 neprestano ukvarjajo z glasbo, jim uspeha, ki jim ga je prinesel prvi album Middle of Nowhere, nikoli več ni uspelo ponoviti.