Nastaja največja stenska poslikava južne poloble. Foto: EPA
Nastaja največja stenska poslikava južne poloble. Foto: EPA

V sklopu promocije HBO-jeve nove serije The Undoing so stran stanovanjskega bloka, ki gleda na ulico Kings Cross, okrasili s podobo Nicole Kidman, ki igra v glavni vlogi. Stavba v Darlinghurstu, je čez cesto, nasproti znamenitega plakata Coca Cole v Sydneyju.

Ko je igralka videla umetnino, je svoje navdušenje in veselje delila na družbenih omrežjih. Svoja čustva je v opisu zajela s preprosto besedo: "Vav!" Mestu Sydney pa se je zahvalila za praznovanje in podporo seriji, ki sicer temelji na romanu pisateljice Jean Hanff Korelitz You Should Have Known. Serija je psihološki triler in drama, Kidmanovi pa se je na zaslonu pridružil tudi Hugh Grant.

Poslikava, ki se razteza čez kar 18 nadstropij, je postala tudi največja stenska poslikava na južni polobli, poroča Daily Mail.

Umetniško delo je naročila platforma za pretakanje vsebin, Binge, saj je The Undoing postala njena najbolj gledana serija, odkar se je platforma maja zagnala.

Delo je ustvarilo 11 umetnikov, za dokončanje poslikave pa so potrebovali kar 14 dni. Ta slika bo na zidu ostala še nekaj dni, nato pa se bo razkrila še druga poslikava, ki bo zid krasila do 23. novembra.