Nicole je že na sojenju priznala, da je vozila pod vplivom drog, in brez pripomb sprejela kazen. Foto: EPA
Nicole je že na sojenju priznala, da je vozila pod vplivom drog, in brez pripomb sprejela kazen. Foto: EPA
Nicole Richie, Joel Madden
Joel Madden je Nicole ves čas v oporo. Tudi včeraj jo je pospremil v zapor. Foto: Reuters
Lindsay Lohan
Lindsay je priznala, da je vozila pod vplivom kokaina in si tako prislužila manjšo kazen. Kljub temu ji grozi večletna zaporna kazen, če prekrši pogojno. Foto: Reuters

Njena prijateljica Lindsay Lohan pa je le nekaj ur pred tem sprejela kazen, ki ji jo je zaradi vožnje pod vplivom alhkohola in kokaina naložil sodnik. Preživela bo en dan v zaporu, 10 dni bo opravljala družbenokoristno delo, poleg tega pa bo morala plačati tudi globo.

Nicole, zvezdnica resničnostne oddaje Preprosto življenje se je v ženskem zaporu Lynwood pojavila ob 15.15, dobro uro pozneje, ob 16.37, pa so jo izpustili. Maribel Rizo, namestnica losangeleškega šerifa, je pojasnila, da so se za takšen postopek odločili "na podlagi njene kazni in zveznih zakonskih usmeritev".

Podrobnih pojasnil Rizova ni podala, je pa poudarila, da so se do Richiejeve obnašali, "kot bi se do vsake druge zapornice s podobno kaznijo".

Po avtocesti v napačno smer
25-letna Nicole, posvojena hčerka pevca Lionela Richieja, je bila najprej obsojena na 96 ur zaporne kazni, a so ji nato kazen znižali na 90 ur, saj je šest ur že preživela v priporu, ko so jo 11. decembra 2006 aretirali. Takrat so jo policisti zalotili, ko se je po avtocesti s svojim Mercedesom vozila v napačno smer. Ko so jo policisti povprašali, ali je kaj spila, jim je velikodušno pojasnila, da je vzela vicodin (tablete proti bolečinam, ki se jih dobi le na zdravniški recept), nato pa kadila še marihuano.

Nicole sta v zapor pospremila njen fant in oče njenega še nerojenega otroka Joel Madden ter odvetnik Shawn Chapman Holley. Ko sta prispela v zapor, so svetlolaski vzeli prstne odtise, jo fotografirali in popisali. A v nasprotju s pričakovanji Nicole niso pospremili do celice, ampak so jo le izpustili.

En dan zapora za Lindsay
Le nekaj ur preden se je Nicole zglasila na sodišču, pa je razsodbo dočakala tudi njena žurerska prijateljica Lindsay Lohan. Lohanova se je morala zagovarjati zaradi sedmih manjših prekrškov, povezanih z vožnjo v alkoholiziranem stanju in vožnjo pod vplivom kokaina, zaradi česar so jo v zadnjih štirih mesecih aretirali dvakrat. Imela je srečo, da pri njej nisop našli večjih količin drog, saj bi ji v tem primeru grozila še večja kazen.

Če naredi še eno napako, ji leta zapora ne uidejo
Sicer nadarjena igralka je bila na koncu obsojena na en dan v zaporu, 10 dni družbenokoristnega dela in obvezno odvajanje od opojnih substanc. Poleg tega je morala plačati tudi denarno kazen, obsodili so jo pa tudi na 36 mesecev pogojne kazni. To pomeni, da bo, če v naslednjih treh letih stori še kakšen podoben prekršek, obsojena na več let v zaporu.

Sicer pa je Lindsay trenutno (spet) na odvajalni kliniki, le da si je tokrat izbrala kliniko z malce več zasebnosti - odpravila se je namreč na podeželje zvezne države Utah v kliniko Cirque Lodge detox centre. Očitno so jo sprehodi s psi, jezdenje konj in mirno življenje na podeželju hitro streznili, saj je brez dlake na jeziku priznala, da je zasvojena z alkoholom in kokainom.