Po objavi Wahlbergovega urnika se je na družbenih omrežjih vnela burna razprava, ali je tak življenjski slog sploh zdrav. Foto: Reuters
Po objavi Wahlbergovega urnika se je na družbenih omrežjih vnela burna razprava, ali je tak življenjski slog sploh zdrav. Foto: Reuters
Mark Wahlberg
Koliko časa bi zdržali pri takem tempu? Foto: Instagram

47-letni zvezdnik, ki je po podatkih revije Forbes lani zaslužil 68 milijonov dolarjev, s čimer je postal najbolje plačani igralec na svetu, je svoj urnik razkril oboževalcem med odgovarjanjem na vprašanja na Instagramu.

Objavil je svoj urnik na "tipični dan", ki je videti res nenavadno, skoraj brutalno. Vstane sredi noči, ob pol treh zjutraj, dobro uro pozneje pa se že poti v telovadnici. Ob pol šestih zjutraj že drugič sedi za mizo, sledijo pol ure golfa, prigrizek in enourno okrevanje mišic v kriokomori, v katero se vpihava mrzel zrak s temperaturo do -150 stopinj Celzija, s tem pa se blažijo bolečine v mišicah in sklepih.

Sledijo poslovni klici in sestanki. Ob treh pobere otroke v šoli, ob štirih je znova na vrsti trening. Od pol šestih do pol osmih skupaj z družino poje večerjo in se druži z otroki, nato pa zleze v posteljo, piše BBC.

Veliko puranjega mesa
Wahlberg pozorno pazi tudi, kaj je. "Za zajtrk imam kosmiče, borovnice in arašidovo maslo. Nato spijem beljakovinski napitek ter po treningu zaužijem tri sendviče s puranjim mesom in pet kosov sladkega krompirja," je dejal. Razkril je tudi svoje preostale obroke - ob osmih zjutraj poje okoli deset mesnih kroglic iz puranjega mesa, za popoldansko malico pa piščančjo solato.

Tako strog režim Wahlberg vzdržuje od lani, ko se je začel pripravljati za glavno vlogo v filmu Mile 22. Dodal je, da se urnika drži tudi na počitnicah ali ko je v tujini.

Igralec ima z Rheo Durham štiri otroke. Prepričan je, da mu takšen urnik omogoča, da z njimi preživi več časa, kot če bi vstajal kot večina ljudi. "Večino vadbe in službenih zadev opravim, ko družina še spi, še posebej ob koncih tedna. Ravno ko pridem z golfa, se otroci šele zbudijo. To je ena najboljših lastnosti zgodnjega vstajanja," je dodal.

View this post on Instagram

Back at it! #4amclub

A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg) on Sep 7, 2018 at 6:44am PDT