Helen Mirren pod Lacroixovo kreacijo s čipkastim životcem v nedeljo ni imela ničesar. Foto: EPA
Helen Mirren pod Lacroixovo kreacijo s čipkastim životcem v nedeljo ni imela ničesar. Foto: EPA
Helen Mirren v Kraljici
Elizabeta II., ki jo v Kraljici igra Helen Mirren, se verjetno nikoli ne bi odpovedala modrčku in hlačkam. Foto: EPA

Mirrenova - oskarja za glavno žensko vlogo si je prislužila s filmom Kraljica - je to podrobnost razkrila tudi med pogovorom z Oprah Winfrey, ki jo je gostila v svoji oddaji.

Helen kot Britney in Lindsay
Britanka, ki bo 26. julija dopolnila 62 let, je nasmejana priznala, da se v nedeljo zvečer v Los Angelesu ni odpovedala le nakitu, ampak tudi perilu. Pošalila se je, da je bila obleka Christiana Lacroixa tako dobra podpora, da modrčka preprosto ni potrebovala. "Zgledovala sem se po Britney Spears in Lindsay Lohan in se na podelitev odpravila brez hlačk in modrčka," se je razgovorila igralka. Kreacija šampanjske barve, ki jo je Lacroix naredil za Helen po meri, je Mirrenovo popolnoma očarala. Britanka se je v Oprahini oddaji prijela za prsi in zapela hvalnico obleki in Francozu, ki jo je naredil: "Prilegala se mi je kot dve roki angela. Jokala sem, ko sem jo oblačila. To je umetniško delo."

20-minut ploskanja na letališču
Helen Mirren se je sicer v torek že vrnila v Veliko Britanijo in na londonskem letališču so jo naključni potniki pozdravili z dvajset minut dolgim aplavzom. "V svoji domovini sem doživela najbolj neverjeten sprejem. Bilo je zelo lepo," je povedala Mirrenova, ki je na letališču z oskarjem v roki potrpežljivo pozirala priložnostnim fotografom in dajala avtograme.

Bo šla na čaj h kraljici?
Iz Buckinghamske palače, kjer živi Elizabeta II., ki jo je Helen Mirren prepričljivo odigrala v Kraljici, je medtem že pricurljala vest, da bo britanska kraljica Helen kmalu povabila na čaj. Britanski tabloidi so se že razpisali o "kraljevskem srečanju" in nekateri celo trdijo, da naj bi oskarjevka povabilo zaenkrat zavrnila. "Preveč živčna bi bila. Kaj bi vi naredili? Mislim, da tega nisem sposobna speljati," naj bi izjavila Helen. Kraljičini tiskovni predstavniki pa so medtem sporočili, da je Elizabeta II. "zadovoljna", da je Mirrenova dobila zlati kipec.