Paris Hilton se sprašuje, koliko časa bo morala presedeti za zapahi. Foto: EPA
Paris Hilton se sprašuje, koliko časa bo morala presedeti za zapahi. Foto: EPA
Paris Hilton
Paris se bo morala navaditi na policijsko spremstvo, vsaj za 21 dni. Foto: EPA

Znano je, da je sodišče znano plavolasko obsodilo na 45 dni zapora zaradi kršitve pogojne kazni, ko je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Takoj potem so se pojavile številne spletne peticije za pomilostitev razvajene dedinje verige hotelov. Zdaj so se oglasili še predstavniki oblasti. Predstavnik šerifovega urada Steve Whitmore je najprej izjavil, da bo Paris obravnavana brez kakršnih koli privilegijev. Nato pa je dodal, da bi privlačna plavolaska lahko odsedela tri tedne ali manj. "Možno je, da bo odsedela 21 ali 23 dni," je dejal Whitmore in še povedal, da obstaja možnost, "da bo zaporna kazen še nižja". Vse je odvisno od tega, kako se bo Paris obnašala.

Ob primernem obnašanju se namreč kaznjencem zaporna kazen zniža. Prav tako je težava prevelika obremenitev zaporov, saj ameriški zapori kar pokajo po šivih. Zato se je že zgodilo, da je katera izmed zapornic odslužila le 10 odstotkov svoje kazni.

Bo tudi Paris preživela le nekaj ur za zapahi?
Tak primer je bila zvezdnica tv-nadaljevanke Skrivnostni otok Michelle Rodriguez, ki je bila lani obsojena na 60 dni zapora zaradi kršitve pogojne kazni. A so jo le po nekaj urah izpustili na prostost, ker je bil zapor enostavno prenatrpan.