42-letni raper je še enkrat dokazal, da ima dober nos za investicije. Foto: Reuters
42-letni raper je še enkrat dokazal, da ima dober nos za investicije. Foto: Reuters

Kot so povedali viri za ameriški tabloidni portal TMZ je 50 Cent takrat "pograbil" 700 bitcoinov. Glede na razcvet kriptovalut je danes po izračunih TMZ-ja njegova zbirka vredna okoli 64,5 milijona evrov. "Ni slabo za otroka iz četrti South Side, tako sem ponosen nase," je komentiral pisanje TMZ-ja raper na svojem profilu na Instagramu. "Če sem iskren - pozabil sem na to s***," je dopisal raper.

Toda to ni prvič, da je raper "zavohal" donosno naložbo. Pred desetletjem je postal delničar in promotor vode VitaminWater, s katero je zaslužil dobrih 80,6 milijona evrov, potem ko je podjetje Coca-Cola kupilo njegovo starševsko podjetje Glaceau za dobre 3,3 milijarde evrov. Lani je prodal svoj delež v podjetju Effen Vodka, ki je znašal okoli 48 milijonov evrov.

Raper se je leta 2015 znašel v velikih finančnih težavah in je moral razglasiti osebni stečaj. Po poročanju spletne strani Complex je svoje dolgove poplačal, kar je naznanil na začetku leta 2017.

A 50 Cent ni edini znani obraz, ki se je podal v svet kriptovalut. Zvezdnik NFL-moštva Seattle Seahawks Richard Sherman je v nedavnem pogovoru za Business Insider priznal, da so v njegovi spletni trgovini sprejemali kriptovalute, "še preden so ljudje navijali, da Amazon omogoči kriptovalute kot način plačila".

Lani pa je slovenski didžej in producent, ki živi in dela v New Yorku, Gramatik vzbudil pozornost svetovne javnosti, ko se je kot prvi glasbenik odločil za prodor v svet digitalnih valut in ustanovil svojo kriptovaluto, ki jo je poimenoval GRMTK.