50 Cent, s pravim imenom Curtis James Jackson III, se je proslavil s prvencem Get Rich Or Die Tryin' iz leta 2003. Foto: EPA
50 Cent, s pravim imenom Curtis James Jackson III, se je proslavil s prvencem Get Rich Or Die Tryin' iz leta 2003. Foto: EPA

Čeprav tematika šova spominja na šov nepremičninskega mogotca Donalda Trumpa, Vajenec, 50 Cent pravi, da ne gre po Trumpovi sledi. 33-letnik je v nekem intervjuju povedal, da se tekmovalci v njegovi oddaji ne bodo potegovali za službo pri njem, saj imajo lastne poslovne ideje in se potegujejo za začetni kapital v višini 100.000 ameriških dolarjev.

14 izbrancev bo v New Yorku skupaj živelo in delalo, pri posebnih nalogah pa bodo morali dokazati svoje intelektualne in fizične sposobnosti. Šov ameriškega pevca naj bi na televiziji MTV v ZDA začeli predvajati že prihodnji četrtek.

Album, film, dokumentarec ...
50 Cent bo v naslednjih mesecih zelo zaposlen. Poleg projekta na MTV-ju bo 9. decembra izdal svoj novi album Before I Self Destruct, ki ga bo brezplačno spremljal tudi celovečerni film z istim naslovom. Menda je raper nad filmom še posebej navdušen, saj je to prvi projekt, pri katerem je sodeloval kot scenarist, producent in igralec.

Na prestižni izdaji albuma pa se bo znašel še en film, dokumentarec o nekdanjem mentorju 50 Centa, DJ-ju Jam Master Jayu iz skupine Run DMC, ki je bil ustreljen leta 2002.

A. K.