Pet hektarjev veliko posestvo na jugu Francije, kjer živita Brad Pitt in Angelina Jolie z otroki, je najbolj oblegan kraj na svetu. Foto: EPA
Pet hektarjev veliko posestvo na jugu Francije, kjer živita Brad Pitt in Angelina Jolie z otroki, je najbolj oblegan kraj na svetu. Foto: EPA
Brad Pitt in Angelina Jolie
Brada in Angelino so vsiljivi paparaci tako razjezili, da sta napovedala vojno medijem, ki bi si drznili objaviti sporne fotografije. Foto: EPA

Dva fotografa, oblečena v črno in z zakritima obrazoma, sta vdrla na pet hektarjev veliko posestvo Chateau Miraval na jugu Francije, ki sta ga Brad in Angelina najela nekaj mesecev pred rojstvom dvojčkov Knoxa Leona in Vivienne Marcheline in kjer zdaj živijo tudi njuni štirje starejši otroci.

Hotela sta nekako fotografirati novorojenčka, a so ju opazili varnostniki slavnega para in poklicali policijo, ki ju je odpeljala na zaslišanje. Predstavnica policije Olivia Poupot izjav o prijetju Luca Goursolasu in Marianne Saint-Arroman, ki so ju kolegi poimenovali "nindža paparaca", ni želela dajati, je pa posredno potrdila, da se je med varnostniki in fotografoma vnel pretep: "Če na svojem vrtu odkrijete človeka, ki poskuša fotografirati vas in vaše otroke, je jasno, da tega človeka ne boste prijazno zaprosili, naj odide."

Fotograf pogrizel varnostnika
Tony Webb
, vodja varnostnikov slavnega para, je medijem pojasnil, da so vsiljivca zalotili med potikanjem po posestvu in ju nameravali pospremiti s posestva, ko je eden izmed njiju "popolnoma ponorel, začel zmerjati in poskušal udariti varnostnika". "Enemu izmed mojih fantov je celo močno pogrizel prst in pri tem kričal, da ima hepatitis C," še dodaja Webb.

Paparaca pripovedujeta drugačno zgodbo
Povsem drugačno zgodbo pa pripovedujeta paparaca, ki pravita, da so ju varnostniki ujeli na sosednjem, javnem zemljišču in ju brutalno pretepli. Goursolas priznava, da je varnostnika ugriznil v prst, a pravi, da je šlo za samoobrambo: "Opraskal sem jih do krvi, enega pa ugriznil v prst in zakričal, da imam virus HIV, samo zato, da bi me nehali pretepati."

Po incidentu je Brad prek svojega tiskovnega predstavnika medijem sporočil, da bo vsakogar, ki bi si drznil objaviti fotografije, tožil. "Če hočete vojno, jo boste tudi dobili!" je v njegovem imenu še dejal predstavnik.