David Beckham se bo moral zagovarjati na sodišču. Foto: EPA
David Beckham se bo moral zagovarjati na sodišču. Foto: EPA

Beckhamu so 23. januarja v zahodnem Londonu z izposojenim bentleyjem na območju z omejitvijo 40 milj/uro (64 km/h) namerili 59 milj/uro (95 km/h).

Ker nekdanji nogometaš Manchester Uniteda in Real Madrida, ki je za angleško reprezentanco zbral 115 nastopov, ni priznal krivde za prehitro vožnjo v Paddingtonu, ga čaka sojenje.

Njegov odvetnik Nick Freeman, ki je znan po tem, da zna izkoristiti napake v postopku, je na avdienci pred sodiščem v Wimbledonu povedal, da je obvestilo o prekršku prišlo po zakonsko določenem roku 14 dni. "O prekoračitvi hitrosti se sploh ne moremo pogovarjati. Ne izpodbijam dejstva, da je bilo obvestilo vročeno, pravim le, da je bilo vročeno prepozno," je dejal Freeman.

43-letni Beckham na sodišče ni prišel, njegov odvetnik je še sporočil, da ga najbrž ne bo niti na prvo obravnavo, še poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Beckham je prvič angažiral Freemana leta 1999, ko so mu odvzeli vozniško dovoljenje za osem mesecev, ker je s svojim ferrarijem na območju dovoljene hitrosti 50 milj vozil 76 milj. Freemanu je takrat uspelo s pritožbo, da je Beckham le bežal pred paparaci.