Foto:
Foto:
Jacksonovi odvetniki trdijo, da pevca obtožujejo, ker si želijo priti do njegovega denarja.

Stan Katz je dejal, da si dečki zlorabo le redko izmislijo, in dodal, da se je v 25 letih dela le redko srečal s krivimi obtožbami, te pa so običajno posledica neurejenih družinskih razmer in sporov zaradi lastništva otrok.

Mladi fantje le redko priznajo spolne stike z odraslim moškim, tudi če se je zloraba dejansko zgodila, je povedal. Še posebej neverjetna pa se Katzu zdi trditev obrambe, da je razlog za obtožbe denar.

S pričanjem psihologa je tožilstvo skušalo ovreči trditve Jacksonove obrambe, da si je domnevna žrtev s svojo družino zlorabo izmislila zato, da bi od slavnega glasbenika dobili denar.

Jacksonovi odvetniki so v navzkrižnem zaslišanju Katza spomnili na njegovo knjigo, v kateri je zapisal, da je kar 40 odstotkov prijav zlorab mladoletnikov izmišljenih.

Vendar je psiholog pojasnil, da je imel pri tem v mislih ravno otroke iz neurejenih razmer, kar pa ne velja za 15-letnika, ki kralja popa obtožuje spolne zlorabe.

Na sojenju je pričal tudi odvetnik William Dickerman, na katerega se je tožnikova družina obrnila, potem ko je bil posnet dokumentarec Living with Michael Jackson. Dickerman je povedal, da je vzpostavil stik s tedanjim Jacksonovim odvetnikom Markom Geragosom, ki pa je bil do njega in dečkove družine zelo sovražen in ni hotel sodelovati.