Graščina Mar-a-Lago. Foto: Reuters
Graščina Mar-a-Lago. Foto: Reuters

Šerifov urad Palm Beacha poudarja, da incident ni imel varnostnega ozadja, ampak preiskujejo, ali je bila osumljenka Hannah Roemhild, sicer operna pevka iz Connecticuta, vinjena ali pod vplivom mamil.

Začelo se je v enem od hotelov nedaleč od Trumpovega posestva, kjer so varnostniki poklicali policijo zaradi ženske, ki da razgraja in pleše na svojem športnem terencu. Ko se je pripeljal policist, je skočila v avto in se zaklenila. Policist je razbil steklo in jo skušal ujeti, vendar je odpeljala in mu čez nekaj časa pobegnila. Kot poroča CNN, je vozila hitrostjo več kot 100 km/h na uro, tudi po napačni strani ceste.

Potem je pripeljala pred Mar-a-Lago ter predrla prvo in še drugo varnostno pregrado, nato so varnostniki in tajna služba začeli streljati. Avtomobil so večkrat zadeli, a je spet pobegnila in so jo odkrili šele v motelu v sosednjem West Palm Beachu.

Med divjanjem na srečo ni bilo poškodovanih, Trumpa in prve dame Melanie pa takrat še ni bilo v Mar-a-Lagu, kamor sta pripotovala v petek zvečer.

Floridska posest Mar-a-Lago je v Trumpovi lasti že 35 let. Foto: Reuters
Floridska posest Mar-a-Lago je v Trumpovi lasti že 35 let. Foto: Reuters

Graščina preživela tudi dve ločitvi
Trump je 10.000 kvadratnih metrov prostrano posest z 90 let staro graščino, 20. največjo v ZDA, kupil leta 1985, ko je bil še poročen z Ivano Trump.

Pretkani mogotec je Mar-a-Lago v svojih rokah zadržal čez obe svoji ločitvi (od Ivane Trump

leta 1992 in od Marle Maples leta 1999), z Melanio Trump pa sta tam leta 2005 imela svoj poročni sprejem.

V 6.000 kvadratnih metrov velikem kompleksu s 126 sobami, 58 spalnicami, 12 kamini, tremi zaklonišči in 9 metrov dolgo marmorno jedilno mizo je tudi klub Mar-a-Lago s sobami za goste, petimi teniškimi igrišči, bazenom in velnesom, namenjenim izključno članom kluba.

V klubu sta med drugim imela koncerte Céline Dion in Billy Joel, redne gostje so bile udeleženke lepotnih tekmovanj, ki so potekala pod Trumpovo licenco, sosedje pa so se pritoževali, ker je klub redno kršil pravilnik o hrupu v soseski.

V vlogi predsednika ZDA je Trump na posestvu nato večkrat gostil tudi tuje državnike.