Foto: Reuters
Foto: Reuters

40-letnica je na družbenem omrežju Instagram zapisala, da čeprav se je treba do svojih ciljev kdaj tudi priplaziti, bo to na koncu vredno. "Poskušajte se malenkost potruditi, čisto vsak dan ... Vem, da so nekateri dnevi resnično težki, da bi najraje odnehali in obupali, ker ni napredka, a zgodile se bodo dobre stvari."

Nadaljevala je, da je eden njenih največjih ciljev v letu zdravja to, da shujša na 75 kilogramov, na kariernem področju pa si želi, da bi pred koncem leta v produkcijo spravila enega izmed svojih filmov. "Oba projekta zahtevata dnevni trud in konstantno se dogajajo težke stvari – a se trudim."

Wilsonova je sicer že večkrat spregovorila o izgubi telesne teže. Ko je snemala filmsko adaptacijo muzikala Cats, je zaradi fizične dejavnosti na snemanju in visoke temperature snemalnih prostorov zgolj v enem tednu shujšala skoraj dva kilograma.

"Na snemanju je veliko fizične dejavnosti, hkrati pa je temperatura prostora precej visoka, da se vmes ne ohladimo." S tem se je navezovala predvsem na sodelujoče profesionalne plesalce. "To so najboljši plesalci na svetu in si ne morejo privoščiti, da se med snemanjem ohladijo in poškodujejo, saj bi izgubili službo."

Film Cats, ki je luč sveta ugledal leta 2019, je bil sicer precej slabo sprejet – po neuradnih podatkih je studio Universal z njim izgubil več kot 70 milijonov dolarjev. Film so dokončali zelo hitro, da bi še ujeli zadnji rok, ki ga Akademija upošteva pri izbiri nominacij za oskarje. Namesto teh je film osvojil nominacije za zlate maline, "priznanja" za najslabše izdelke filmskega leta.

V prvih dneh po premieri Cats je največ kritik letelo prav na račun katastrofalnih posebnih učinkov; studio je po premiernem koncu tedna kinematografom posredoval celo novo, "izboljšano" različico filma.