V zadnjem času je igralka najbolj znana po vlogi v seriji Male laži. Foto: Reuters
V zadnjem času je igralka najbolj znana po vlogi v seriji Male laži. Foto: Reuters

Witherspoonova je odrasla v Nashvillu, njena mati pa je delala kot medicinska sestra v porodnišnici, medtem ko je bil njen oče zdravnik. Zvezdnica serije Male laži (Big Little Lies) je dejala, da je šla z mamo večkrat v službo in jo gledala, kako skrbi "za 17 dojenčkov hkrati".

"Običajno sta bili tam dve ženski, ki sta skrbeli za vse hkrati. Spomnim se, kako navdušena sem bila nad svojo mamo, saj je imela vedno pozitiven odnos, vedno se je smejala, pripovedovala šale in imela v službi ogromno prijateljev."

Čeprav je odrasla ob zasebnih šolah, pa je namignila, da ni bilo vedno tako čudovito. "Sicer nimam pravice, da bi govorila o družinskih financah ..." je razložila. "Vendar ni vse tako, kot se zdi. Če bom kdaj napisala knjigo, bom verjetno povedala več ..."

Nato je dodala, da obstajajo razlogi, zakaj je tako zavzeta za določene stvari – med drugim za to, da imajo ženske lasten denar. "Imam veliko prijateljev in veliko lastnih izkušenj s tem, da je bilo ženske strah sprejemati določene odločitve, saj niso vedele, kaj naj storijo finančno. In ne moreš biti svoboden, če nimaš tega."

Witherspoonova je mati postala pri 23 letih, ko je bila poročena z zdaj še nekdanjim možem Ryanom Phillippom, leto pozneje pa je začela snemati film Blondinka s Harvarda. Dve leti po izidu filma je rodila prvega sina, kmalu po tem pa sta se s Phillippom po osmih letih zakona razšla. Danes je poročena z Jimom Tothom, s katerim ima še enega sina.

Igralka je pojasnila, da po več letih, ko je z glavo tolkla ob zid in se borila za življenje in delo, ki ga je želela, svet to končno začenja opažati. "Nisem si mislila, da se bo kdaj zgodil takšen trenutek. Sicer nismo še povsem na koncu, a pred sedmimi ali osmimi leti sem o tem samo sanjala, zdaj pa se končno dogaja. Zdaj lahko začnem razmišljati o še večjih sanjah."