Iz sveta znanih
(7)
Robert Pattinson
Poudarja, da je precej strašljivo, ko začneš izgubljati lastno identiteto. Foto: Reuters

Dodaj v

Robert Pattinson: S snemanjem Somraka sem izgubil identiteto

Projekta se ne bi lotil še enkrat
7. december 2017 ob 21:32
London - MMC RTV SLO

"Ko nekaj postane tako veliko, se začneš zavedati, kako majhen si," je v intervjuju pojasnil britanski igralec, znan po vlogi Edwarda Cullena v vampirski sagi Somrak.

31-letni Robert Pattinson je opozoril na težave, ki so se zanj pojavile ob snemanju petih filmov, ki so sestavljali Somrak. "Sprva se počutiš zelo pomembno, saj si ne predstavljaš, kako priljubljen bo postal projekt," je pojasnil. "Moj ego je bil na začetku snemanja prvega filma zelo velik. Potem pa začenjaš počasi izgubljati nadzor nad določenimi področji tako v zasebnem življenju kot v službi in se zato zmanjšuje."

Dodaja, da sploh ni pomembno, kakšno mnenje je imel o določenih stvareh, saj je bilo vse že napisano v knjigi in kolesja so bila zagnana ter ni bilo mogoče ničesar spreminjati. "Strašljivo je, ko tako izgubiš svojo identiteto."

Britanski igralec je že večkrat spregovoril o svoji izkušnji s sago Somrak, ki so jo gledalci na velikih platnih spremljali med letoma 2008 in 2012. Sprva se je močno trudil, da bi se izognil paparacem. "Obstajajo načini, kako se skriti in se jim izogniti, v bistvu sploh ni tako težko," je pojasnil. "A moraš biti pripravljen na to, da živiš precej čudno življenje."

Že pred časom je dejal, da se tovrstnega projekta ne bi mogel še enkrat lotiti tudi zato, ker je prestar.

Podobno je večkrat poudarila tudi Kristen Stewart - v burnem razmerju sta bila štiri leta, potem pa sta se dokončno razšla leta 2013. "Ko sem bila z Robom, je javnost predstavljala sovražnika. In to preprosto ni način življenja, ki mu lahko slediš," še poroča US Weekly

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
21.12.2012
# 08.12.2017 ob 06:18
no ja, hudič je, ker te vloga lahko zaznamuje za celo kariero.
ampak če si dober igralec in zaigraš neobičajnega sebe, potem sploh ni problem prepričati gledalcev.
itak pa so filmi pač pravljice za odrasle.
juventina10
# 08.12.2017 ob 09:12
to je problem igralcev ,kateri igrajo pri franšizah ali nadaljevankah, prijatelji,hitri in drzni,rambo ,terminatorji,....nekako te gledalci in filmarji vidijo v eni in isti vlogi, in je problem kasneje se dokazovat tudi v drugih vlogah,od prijateljev je nekako filmsko delovna samo še anistonova.pa še ta je rekla, da je morala od začetka vzeti tudi kako butasto vlogo in iz nje narediti nekaj več. tudi zato marsikdo zapade v depresijo,najprej si nezna, nato vsi letijo za tabo,ne moreš nikamor,kasneje pa mogoče pogrešaš slavo in paparazze, no kakorkdo.
davide
# 08.12.2017 ob 08:01
Tipično

Za nabiranje popularnosti je bil dober, zdej se ga pa vsi otepajo
Miham
# 08.12.2017 ob 07:52
in pridobil popularnost

vsaka stvar ima vec strani...
rancid
# 08.12.2017 ob 09:49
Pattison je letos odigral vlogo kariere tako, da je neumnost govoriti o tem, da se ga vsi otepajo. Prav tako podajati mnenje iz naslanjača in soditi posameznika na podlagi nekih intervjujev in vlog v filmih. Vsak s 5 minutami časa danes podaja svoja mnenja preko komentarjev in dodaja pavšalna opazke na podlagi svojega duševnega stanja in čuta za “prav”. Se pravi povsem subjektivno mnenje na podlagi svojih vrednot, ki je vsiljeno vsem. To ni svoboda govora ampak platforma za generiranje neumnosti, populizma in sovražnega govora, ki se neopazno seje v družbo.
groze
# 07.12.2017 ob 23:44
Dodaja, da sploh ni pomembno, kakšno mnenje je imel o določenih stvareh, saj je bilo vse že napisano v knjigi in kolesja so bila zagnana ter ni bilo mogoče ničesar spreminjati. "Strašljivo je, ko tako izgubiš svojo identiteto."
bumbar. a prebral pred tem pa se ni nobene knjige? ali scenarija?
biti slaven je edino vodilo ameriških polizdelkov
fah-q
# 08.12.2017 ob 00:18
Robert Pattinson: S snemanjem Somraka sem izgubil identiteto

jaz lahko izgubim računalnik, telefon ipd...celo gate bi lahko izgubil...če ne drugače tako, da bi pozabil prtljago na postaji recimo-ampak identiteto? sicer je Nietzsche rekel, da če predolgo buljiš v brezno potem brezno pobuli vate...pa ne vem če je imel to v mislih...in v teoriji sicer obstajajo kaki "praški" za orng "spucat" podstrešje (kak skrivni razvoj kakih "služb" za "varnost") ampak razen tega pa res ne vem kako bi izgubil identiteto...najbrž je moj problem v tem, da jo dejansko imam...
Kazalo