Filmski svet nestrpno čaka na premiero Robina Hooda. Foto: EPA
Filmski svet nestrpno čaka na premiero Robina Hooda. Foto: EPA
Serija znamk z naslovom Avstralske legende velikega platna, v katero so pri Avstralski pošti vključili Geoffreyja Rusha, Cate Blanchett, Nicole Kidman in Russlla Crowa. Foto: Avstralska pošta

Crowe, doma z Nove Zelandije (rodil se je v Wellingtonu) in zdaj avstralski državljan, je produciral film Ridleyja Scotta o legendarnem liku iz Sherwoodskega gozda, v katerem igra tudi glavno vlogo.

Film bo prihodnji teden odprl mednarodni filmski festival v Cannesu. Avstralska pošta je pojasnila, da znamko izdaja v počastitev 46-letnega Crowa pred težko pričakovano premiero filma Robin Hood.

Vsestransko zanimanje za Robina Hooda
"Zanimanje za začetek predvajanja filma o Robinu Hoodu ta mesec je svetovno, zato se nam je zdelo zelo primerno, da se velikemu igralcu poklonimo z izdajo serije znamk z njegovo upodobitvijo lika Robina Hooda, v znak priznanja njegovega talenta in prispevka k filmski industriji," je izjavil Noel Leahy z Avstralske pošte.

Crowe, najbolj znan po z oskarjem nagrajeni glavni vlogi v filmu Gladiator iz leta 2000 (tudi to uspešnico je režiral Scott), je aprila dobil tudi svojo zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih (Walk of Fame). Za oskarja za glavno moško vlogo je bil skupno nominiran trikrat, poleg Gladiatorja za vlogi v Prebujeni vesti in Čudovitem umu.

Oglejte si še:
Avstralci v Hollywoodu


Na znamkah je bil igralec enkrat že upodobljen, in to v seriji avstralskih "legend s filmskega platna", ki jo je Avstralska pošta izdala leta 2009 in na katerih so se poleg Crowa znašli še oskarjevci Cate Blanchett, Nicole Kidman in Geoffrey Rush.